Blokirane obveznice “Kaldera Company“

Zbog kršenja Zakona o tržištu hartija od vrijednosti Republike Srpske Banjalučka berza blokirala je trgovanje hartijama od vrijednosti firmi “Kaldera Company“ Laktaši, „Romanijaputevi“ Sokolac, „Farmland“ Nova Topola, „Mikroelektronika“ Banjaluka i „Famos“ Istočno Sarajevo.

Republika Srpska 14.03.2017 | 17:33
Blokirane obveznice “Kaldera Company“
Ove firme su dio liste blokirana 42 pravna lica čije se obveznice i akcije, odlukom direktora Banjalučke berze, za sada ne mogu kupovati, niti prodavati.

Ove kompanije uporno odbijaju da berzi dostave izvještaje o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja za 2015. godinu, a što su obavezne po Zakonu o tržištu hartija od vrijednosti RS.

Blokada trgovanja njihovim hartijama od vrijednosti će trajati sve dok ne objave izvještaje o reviziji.

Na listi su blokiranih su i akcije brojnih javnih preduzeća: „Vodovod“ Doboj, „Vodovod“ Gacko, „Vodovod“ Gradiška, „Vodovod i kanalizacija“ Novi Grad, „Vodovod i kanalizacija“ Šamac, te veterinarske ambulante i stanice u Doboju, Prijedoru, Čelincu, kao i komunalna preduzeća u Bijeljini i Kozarskoj Dubici.



(Capital.ba)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

#

14.03.2017 18:09

Nisu to nikakve firme, to su obični lopovluci. Zagrabi u budžet i otmi prirodne resurse, to je sva njihova poslovna politika, i znanje i umijeće.

ODGOVORITE
Name

đ

15.03.2017 08:46

To je sve lopovluk.

ODGOVORITE