Тужиоци "на тапету" због референдума

Центар за хуману политику из Добоја поднио је пријаву против тужиоца Тужилаштва БиХ Мирослава Марковића и још неколико његових колега због сумње да су извршили кривична дјела поступањем послије одржавања референдума о Дану Републике Српске.

Босна и Херцеговина 14.03.2017 | 18:23
Тужиоци "на тапету" због референдума
- Они су под утицајем амбасада, појединаца или структура изван Тужилаштва поступали хитно и спроводили истрагу преко реда и прије окончања радњи на старијим предметима - наведено је у пријави достављеној Агенцији за истраге и заштиту (СИПА) и Високом судском и тужилачком савјету (ВСТС) БиХ.

У Центру за хуману политику су прецизирали да је предмет који се односи на референдум и у склопу којег су у својству осумњичених саслушани највиши званичници Републике Српске посљедњи који је формиран у Тужилаштву БиХ.

- Није поступано или окончано поступање, укључујући и спровођење истрага и позивање одговорних, у више од 150 или 85 одсто формираних предмета о неизвршавању одлука Уставног суда БиХ. Поступајући у посљедњем предмету који се односи на референдум су показали селективност, пристрасност, коришћење поступања у овим предметима у политичке сврхе, постојање утицаја структура изван тужилаштава и несавјесност у раду.

Пријављени су позивали у својству осумњичених или свједока и узимали изјаве од високопозиционираних представника једног народа и ентитета са основном намјером их дисциплинују и учине послушном легално изабрану политичку структуру из једног народа и ентитета - наводи Центар за хуману политику.

(Глас Српске)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Добој

14.03.2017 17:40

Не паметујте зиви били.. улизивања Доди преко главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведок

14.03.2017 21:23

Неко би требао да зна да је Мирослав Д Марковиц корумпирани тузилац центара моци.Питајте га колико је пара узео са амнестира и сакрије истрагу око милионског сверца цигарета преко границног прелаза стрмица......Сипа је доставила извјестај јос 2010 године тузиластву око кријумцарења цигарета.....засто га и по цијем налогу цува Мирослав Д Марковиц.Битно је истаци да је полицајцу којеи је разоткрио цитав криминал и сверц пријецено смрцу и то тузиластво БиХ скрива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведок

22.11.2017 15:16

Мирослав Д Марковић је примио огроман новац да обустави висе милионске сверц цигарета преко граничног прелаза стрмица,и да сакрије пријетње које је добио припадник граничне полиције БиХ ,Србин,који је поред тог сто је разоткрио висе милионске шверц случај пријавио суду БиХ ,Медзиди Кресо предсједници суда и Сипи гдје је саслушан у својству свједока и уступио истима доказе о сверцу и организованом криминалу у који су уплетени високо позицирани кадрови граничне полиције БиХ,унутрашња контрола,начелници све до директора те институције!

Name

Драган

15.03.2017 08:58

Афере, паре?

ОДГОВОРИТЕ