Tužioci "na tapetu" zbog referenduma

Centar za humanu politiku iz Doboja podnio je prijavu protiv tužioca Tužilaštva BiH Miroslava Markovića i još nekoliko njegovih kolega zbog sumnje da su izvršili krivična djela postupanjem poslije održavanja referenduma o Danu Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina 14.03.2017 | 18:23
Tužioci "na tapetu" zbog referenduma
- Oni su pod uticajem ambasada, pojedinaca ili struktura izvan Tužilaštva postupali hitno i sprovodili istragu preko reda i prije okončanja radnji na starijim predmetima - navedeno je u prijavi dostavljenoj Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH.

U Centru za humanu politiku su precizirali da je predmet koji se odnosi na referendum i u sklopu kojeg su u svojstvu osumnjičenih saslušani najviši zvaničnici Republike Srpske posljednji koji je formiran u Tužilaštvu BiH.

- Nije postupano ili okončano postupanje, uključujući i sprovođenje istraga i pozivanje odgovornih, u više od 150 ili 85 odsto formiranih predmeta o neizvršavanju odluka Ustavnog suda BiH. Postupajući u posljednjem predmetu koji se odnosi na referendum su pokazali selektivnost, pristrasnost, korišćenje postupanja u ovim predmetima u političke svrhe, postojanje uticaja struktura izvan tužilaštava i nesavjesnost u radu.

Prijavljeni su pozivali u svojstvu osumnjičenih ili svjedoka i uzimali izjave od visokopozicioniranih predstavnika jednog naroda i entiteta sa osnovnom namjerom ih disciplinuju i učine poslušnom legalno izabranu političku strukturu iz jednog naroda i entiteta - navodi Centar za humanu politiku.

(Glas Srpske)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Doboj

14.03.2017 17:40

Ne pametujte zivi bili.. ulizivanja Dodi preko glave.

ODGOVORITE
Name

Svedok

14.03.2017 21:23

Neko bi trebao da zna da je Miroslav D Markovic korumpirani tuzilac centara moci.Pitajte ga koliko je para uzeo sa amnestira i sakrije istragu oko milionskog sverca cigareta preko granicnog prelaza strmica......Sipa je dostavila izvjestaj jos 2010 godine tuzilastvu oko krijumcarenja cigareta.....zasto ga i po cijem nalogu cuva Miroslav D Markovic.Bitno je istaci da je policajcu kojei je razotkrio citav kriminal i sverc prijeceno smrcu i to tuzilastvo BiH skriva.

ODGOVORITE
Name

Svedok

22.11.2017 15:16

Miroslav D Marković je primio ogroman novac da obustavi vise milionske sverc cigareta preko graničnog prelaza strmica,i da sakrije prijetnje koje je dobio pripadnik granične policije BiH ,Srbin,koji je pored tog sto je razotkrio vise milionske šverc slučaj prijavio sudu BiH ,Medzidi Kreso predsjednici suda i Sipi gdje je saslušan u svojstvu svjedoka i ustupio istima dokaze o svercu i organizovanom kriminalu u koji su upleteni visoko pozicirani kadrovi granične policije BiH,unutrašnja kontrola,načelnici sve do direktora te institucije!

Name

Dragan

15.03.2017 08:58

Afere, pare?

ODGOVORITE