Хајдуков хулиган неће одговарати!?

Сплитска полиција, преносе медији, теретиће 22-годишњег хулигана, који је утрчао на терен са намером да бије судију, само прекршајно и то због "дрског понашања"!?

Регион 14.03.2017 | 16:05
Хајдуков хулиган неће одговарати!?
Цео регион, Европа, свет, видели су како "навијач" сплитског Хајдука ускаче на терен стадиона "Пољуд", у дербију против Ријеке, са палицом у руци са намером да удари/бије судију утакмице.

Цео регион, Европа и свет видели су и како је редарима и полицији требало прилично много времена да уопште приђу хулигану и обуздају га, а потом га и приведу.

Тај "навијач" има само 22 године и зове се Доминик Мамић.

Оно што је шокирало хрватску јавност јесте информација да га полиција неће теретити за претњу, дакле кривично, већ само прекршајно за, веровали или не, "непристојно и дрско" понашање!?

Загребачки "Јутарњи лист" поставља (легитимна) питања: "Шта је требало да се догоди, да одалами судију', да му каже да ће убити, повредити па да се то схвати као претња? Зар трчање према судији са палицом није довољна претња? Посебно што је још тежи облик претње кад је она упућена службеној особи, а то судија фудбалске утакмице у сваком случају и јесте. Зашто Мамић ("навијач") није одговарао кривично?".

Портпарол сплитско-далматинске полицијске управе Антонела Лолић рекла је овом листу да је "полиција установила да није било елемената кривичног дела".

Овај хулиган "није своју претњу реализовао (на пример, ударио судију)", па самим тим нема елемената кривичног дела. Зато ће одговарати само прекршајно према Закону о спречавању насиља на спортским такмичењима и Закону о јавном реду и миру.

Младић који је са ватрогасном палицом утрчао на терен "Пољуда" је 22-годишњак родом из места поред Винковаца, а од недавно живи у Сплиту.

У затвору може да буде најдуже месец дана.



(мондо.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

вирус

14.03.2017 15:17

Све банане републике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

14.03.2017 16:02

Да је србин одговаро би

ОДГОВОРИТЕ