Hajdukov huligan neće odgovarati!?

Splitska policija, prenose mediji, teretiće 22-godišnjeg huligana, koji je utrčao na teren sa namerom da bije sudiju, samo prekršajno i to zbog "drskog ponašanja"!?

Region 14.03.2017 | 16:05
Hajdukov huligan neće odgovarati!?
Ceo region, Evropa, svet, videli su kako "navijač" splitskog Hajduka uskače na teren stadiona "Poljud", u derbiju protiv Rijeke, sa palicom u ruci sa namerom da udari/bije sudiju utakmice.

Ceo region, Evropa i svet videli su i kako je redarima i policiji trebalo prilično mnogo vremena da uopšte priđu huliganu i obuzdaju ga, a potom ga i privedu.

Taj "navijač" ima samo 22 godine i zove se Dominik Mamić.

Ono što je šokiralo hrvatsku javnost jeste informacija da ga policija neće teretiti za pretnju, dakle krivično, već samo prekršajno za, verovali ili ne, "nepristojno i drsko" ponašanje!?

Zagrebački "Jutarnji list" postavlja (legitimna) pitanja: "Šta je trebalo da se dogodi, da odalami sudiju', da mu kaže da će ubiti, povrediti pa da se to shvati kao pretnja? Zar trčanje prema sudiji sa palicom nije dovoljna pretnja? Posebno što je još teži oblik pretnje kad je ona upućena službenoj osobi, a to sudija fudbalske utakmice u svakom slučaju i jeste. Zašto Mamić ("navijač") nije odgovarao krivično?".

Portparol splitsko-dalmatinske policijske uprave Antonela Lolić rekla je ovom listu da je "policija ustanovila da nije bilo elemenata krivičnog dela".

Ovaj huligan "nije svoju pretnju realizovao (na primer, udario sudiju)", pa samim tim nema elemenata krivičnog dela. Zato će odgovarati samo prekršajno prema Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim takmičenjima i Zakonu o javnom redu i miru.

Mladić koji je sa vatrogasnom palicom utrčao na teren "Poljuda" je 22-godišnjak rodom iz mesta pored Vinkovaca, a od nedavno živi u Splitu.

U zatvoru može da bude najduže mesec dana.(mondo.rs)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

virus

14.03.2017 15:17

Sve banane republike

ODGOVORITE
Name

Milo

14.03.2017 16:02

Da je srbin odgovaro bi

ODGOVORITE