Лажни волонтери варају грађане

У Брчком су се посљедњих дана појавили лажни волонтери који скупљају новац за наводно болесне чланове породице па из Црвеног крста упозоравају грађане да се ради о преварантима које је, кажу, лако препознати.

Босна и Херцеговина 14.03.2017 | 13:27
Лажни волонтери варају грађане
„Све наше акције се више дана, прије почетка, јавно публикују и објављују у средствима информиасања и комуникације с јавношћу, а волонтери иду на терен с акредитацијом и у прслуцима с видљивим ознакама, као и на оба писма исписаним називима акције коју проводе. Они не могу самостално излазити на терен, а када одлазе ништа не носе изузев штампаних информација за грађане“, каже секретар Црвеног крста у Брчком Денис Шехановић.  

Он наглашава да се све акције прикупљања новца реализују искључиво путем уплата на жиро рачун па грађани и на тај начин могу открити преваранте.

„Тешко је те људе, како кажу у полицији, открити у извршењу кривичног дјела, па преостаје да се кроз медије и дојаве грађана спријече у преварама“, каже Шехановић.

Брчански Црвени крст тренутно има око 200 волонтера који су оспособљени за успјешно провођење бројних програмских акција и дјеловања у варедним ситуацијама и примјер су добре организације ових друштава у БиХ.

Извор: БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

срна

14.03.2017 15:27

Боље да пријављујете политицаре, да на лијеп нацин узимају паре .од ових се лако одбранити,јер су неискусни.

ОДГОВОРИТЕ