Барса удара јако по Парижанима: Стижемо по Вератија!

Италијански репрезентативац недавно је, после елиминиције у осмини финала Лиге шампиона, први пут показао знаке колебања када је у питању останак у Паризу, пише Ел Мундо Депортиво.

Фудбал 17.03.2017 | 20:00
Барса удара јако по Парижанима: Стижемо по Вератија!
Није довољно што су их понизили, него сад не одустају ни од идеје да их упропасте узимањем једног од најбољих играча. Наравно, ради се о Барселони, Пари Сен Жермену и Марку Вератију.

Италијански репрезентативац недавно је, после елиминиције у осмини финала Лиге шампиона, први пут показао знаке колебања када је у питању останак у Паризу, пише Ел Мундо Депортиво. То је потврдио и његов менаџер који је био љут на поједине француске медији који су објавили да се Верати “почастио“ ноћним изласком одмах после катастрофе против Барселоне.

А у тој утакмици је, руку на срце, био један од најлошијих у катастрофалном издању целе екипе.

Није тајна да је Верати већ неко време на листи жеља челника актуелног првака Шпаније. И по неколико параметара се уклапа у профил играча какав тражи Барселона. Млад је, има 24 године, уме са лоптом, а и физички је веома снажан, може да покрива целу средину терена.  

Такође није тајна, Верати је и сам неколико пута изјављивао да се од малих ногу диви Барселони, као и да су му Ћави и Андрес Инијеста били идоли.

Наравно, први корак је његова воља да промени клуб, а други да се ПСЖ и Барселона договоре око висине обештећења. Каталонци свакако пажљиво прате тренутну ситуацију саВератијем који са Парижанима има уговор до лета 2021. године. А висина обештећења требало би да износи око 70.000.000 евра.

Није, наравно, Барселона једини клуб који има на радару италијанског фудбалера. Ту је, пре свих Јувентус, затим и мадридски Реал, Интер, Бајерн као и лондонски Челси.

Са друге стране, челници Пари Сен Жермена труде се да увере Вератија да око њега жела да граде тим за будућност и да је Парк принчева и даље право место за њега. Због тога је председник ПСЖ-а Насер ал Келаифи после дебакла против Барселоне разговарао са Вератијем.

Барселона као озбиљан клуб има и алтернативна решења ако пропадне могућност трансфераВератија. Ту су Немац из Борусије Дортмунд, Јулијан Вајгл, српски репрезентативац Немања Матић из Челсија, Максим Лопез (Марсељ) и Корентан Толисо (Лион).

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар