Barsa udara jako po Parižanima: Stižemo po Veratija!

Italijanski reprezentativac nedavno je, posle eliminicije u osmini finala Lige šampiona, prvi put pokazao znake kolebanja kada je u pitanju ostanak u Parizu, piše El Mundo Deportivo.

Fudbal 17.03.2017 | 20:00
Barsa udara jako po Parižanima: Stižemo po Veratija!
Nije dovoljno što su ih ponizili, nego sad ne odustaju ni od ideje da ih upropaste uzimanjem jednog od najboljih igrača. Naravno, radi se o Barseloni, Pari Sen Žermenu i Marku Veratiju.

Italijanski reprezentativac nedavno je, posle eliminicije u osmini finala Lige šampiona, prvi put pokazao znake kolebanja kada je u pitanju ostanak u Parizu, piše El Mundo Deportivo. To je potvrdio i njegov menadžer koji je bio ljut na pojedine francuske mediji koji su objavili da se Verati “počastio“ noćnim izlaskom odmah posle katastrofe protiv Barselone.

A u toj utakmici je, ruku na srce, bio jedan od najlošijih u katastrofalnom izdanju cele ekipe.

Nije tajna da je Verati već neko vreme na listi želja čelnika aktuelnog prvaka Španije. I po nekoliko parametara se uklapa u profil igrača kakav traži Barselona. Mlad je, ima 24 godine, ume sa loptom, a i fizički je veoma snažan, može da pokriva celu sredinu terena.  

Takođe nije tajna, Verati je i sam nekoliko puta izjavljivao da se od malih nogu divi Barseloni, kao i da su mu Ćavi i Andres Inijesta bili idoli.

Naravno, prvi korak je njegova volja da promeni klub, a drugi da se PSŽ i Barselona dogovore oko visine obeštećenja. Katalonci svakako pažljivo prate trenutnu situaciju saVeratijem koji sa Parižanima ima ugovor do leta 2021. godine. A visina obeštećenja trebalo bi da iznosi oko 70.000.000 evra.

Nije, naravno, Barselona jedini klub koji ima na radaru italijanskog fudbalera. Tu je, pre svih Juventus, zatim i madridski Real, Inter, Bajern kao i londonski Čelsi.

Sa druge strane, čelnici Pari Sen Žermena trude se da uvere Veratija da oko njega žela da grade tim za budućnost i da je Park prinčeva i dalje pravo mesto za njega. Zbog toga je predsednik PSŽ-a Naser al Kelaifi posle debakla protiv Barselone razgovarao sa Veratijem.

Barselona kao ozbiljan klub ima i alternativna rešenja ako propadne mogućnost transferaVeratija. Tu su Nemac iz Borusije Dortmund, Julijan Vajgl, srpski reprezentativac Nemanja Matić iz Čelsija, Maksim Lopez (Marselj) i Korentan Toliso (Lion).

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar