ЛШ - најава (сриједа): Имају ли Тигар и Монако довољно снаге?!

Сити и поред два гола предности чека тешко гостовање, док се очекује да Атлетико Мадрид "овери" место у четвртфиналу Лиге шампиона.

Фудбал 15.03.2017 | 00:00
ЛШ - најава (сриједа): Имају ли Тигар и Монако довољно снаге?!
Прекаљени голгетер Радамел Фалкао и рудник великих талената у редовима Монака, покушаће у среду да направе изненађење и надокнаде два гола предности Манчестер ситија из првог дуела осмине финала Лиге шампиона.

"Грађани" су после великог преокрета славили 5:3 на Етихаду, након што су у последњих 20 минута губили 2:3, па у Француској бране лепу залиху против најефикаснијег тима из "лига петице".

Монако је постигао чак 84 гола у Лиги 1, где је први на табели, па се навијачи "кнежева" надају да ће "Тигар" Фалкао, Килијен Мбапе, Бернардо Силва, Томас Лемар и остали наставити "терор" и против Ситија, наравно, уз неопходну добру игру одбране.

"Ове сезоне играм у континуитету, сви из клуба ми верују и осећам се важним. Са самопоуздањем долазе и голови, не могу да заборавим да их постижем", рекао је Фалкао, чији одлазак у Енглеску није био успешан у дресовима Челсија и Манчестер јунајтеда, пре свега због повреда.

Са друге стране, изабраници Пепа Гвардиоле подигли су форму у последње време и почели да бележе победе, последњу против Мидлзброа (2:0) у ФА купу, али ће Монако бити много већи залогај.

"Нећемо мењати наш стил. Играћемо као и до сада, направили бисмо велику грешку ако бисмо се бранили", поручио је дефанзивац "грађана" Пабло Забалета, који ће бити задужен за опасног Мбапеа, после сјајне роле 18-годишњег Француза на Етихаду.

У другом мечу дилема је мног мања. Атлетико има 4:2 из Леверкузена, тако да екипа Дијега Симеонеа не би требало да има тежак задатак да у Мадриду елиминише Бајер.

Стоји да се Немци никада не предају, вероватно ће и сада бити такав случај, али менталитет и квалитет Атлетикових играча и тренера Дијега Симеонеа не би требало да унесу било какву неизвесност на бучном Висенте Калдерону.

У центру пажње биће нападач и најбољи фудбалер "јорганжија" Антоан Гризман, стрелац шест голова у претходних седам мечева.

Нови тренер Бајера, Тајфун Коркут, уверен је да његов тим неће доживети нови пораз.

"Претходних недеља били смо сведоци шта све може да се догоди у фудбалу. Нећемо изгубити у Мадриду, борићемо се до краја и знамо шта нам је потребно да изборимо пласман даље", оптимиста је Коркут.

Обе утакмице играју се у среду од 20.45, уз преносе на ТВ Арена Спорт и телекомовом порталу Клик Спорт.

ЛИГА ШАМПИОНА, осмина финала:

уторак:

Јувентус - Порто (20.45, ТВ Арена Спорт 1), први меч 2:0
Лестер - Севиља (20.45, ТВ Арена Спорт 3), први меч 1:2

среда:

Атлетико Мадрид - Бајер Леверкузен (20.45, ТВ Арена Спорт 3), први меч 4:2
Монако - Манчестер сити (20.45, РТС 1), први меч 3:5

одиграно:

Борусија Дортмунд - Бенфика 4:1 (0:1, 4:0)
Барселона - ПСЖ 6:5 (0:4, 6:1)
Наполи - Реал Мадрид 2:6 (1:3, 1:3)
Арсенал - Бајерн Минхен 2:10 (1:5, 1:5)

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар