LŠ - najava (srijeda): Imaju li Tigar i Monako dovoljno snage?!

Siti i pored dva gola prednosti čeka teško gostovanje, dok se očekuje da Atletiko Madrid "overi" mesto u četvrtfinalu Lige šampiona.

Fudbal 15.03.2017 | 00:00
LŠ - najava (srijeda): Imaju li Tigar i Monako dovoljno snage?!
Prekaljeni golgeter Radamel Falkao i rudnik velikih talenata u redovima Monaka, pokušaće u sredu da naprave iznenađenje i nadoknade dva gola prednosti Mančester sitija iz prvog duela osmine finala Lige šampiona.

"Građani" su posle velikog preokreta slavili 5:3 na Etihadu, nakon što su u poslednjih 20 minuta gubili 2:3, pa u Francuskoj brane lepu zalihu protiv najefikasnijeg tima iz "liga petice".

Monako je postigao čak 84 gola u Ligi 1, gde je prvi na tabeli, pa se navijači "kneževa" nadaju da će "Tigar" Falkao, Kilijen Mbape, Bernardo Silva, Tomas Lemar i ostali nastaviti "teror" i protiv Sitija, naravno, uz neophodnu dobru igru odbrane.

"Ove sezone igram u kontinuitetu, svi iz kluba mi veruju i osećam se važnim. Sa samopouzdanjem dolaze i golovi, ne mogu da zaboravim da ih postižem", rekao je Falkao, čiji odlazak u Englesku nije bio uspešan u dresovima Čelsija i Mančester junajteda, pre svega zbog povreda.

Sa druge strane, izabranici Pepa Gvardiole podigli su formu u poslednje vreme i počeli da beleže pobede, poslednju protiv Midlzbroa (2:0) u FA kupu, ali će Monako biti mnogo veći zalogaj.

"Nećemo menjati naš stil. Igraćemo kao i do sada, napravili bismo veliku grešku ako bismo se branili", poručio je defanzivac "građana" Pablo Zabaleta, koji će biti zadužen za opasnog Mbapea, posle sjajne role 18-godišnjeg Francuza na Etihadu.

U drugom meču dilema je mnog manja. Atletiko ima 4:2 iz Leverkuzena, tako da ekipa Dijega Simeonea ne bi trebalo da ima težak zadatak da u Madridu eliminiše Bajer.

Stoji da se Nemci nikada ne predaju, verovatno će i sada biti takav slučaj, ali mentalitet i kvalitet Atletikovih igrača i trenera Dijega Simeonea ne bi trebalo da unesu bilo kakvu neizvesnost na bučnom Visente Kalderonu.

U centru pažnje biće napadač i najbolji fudbaler "jorganžija" Antoan Grizman, strelac šest golova u prethodnih sedam mečeva.

Novi trener Bajera, Tajfun Korkut, uveren je da njegov tim neće doživeti novi poraz.

"Prethodnih nedelja bili smo svedoci šta sve može da se dogodi u fudbalu. Nećemo izgubiti u Madridu, borićemo se do kraja i znamo šta nam je potrebno da izborimo plasman dalje", optimista je Korkut.

Obe utakmice igraju se u sredu od 20.45, uz prenose na TV Arena Sport i telekomovom portalu Klik Sport.

LIGA ŠAMPIONA, osmina finala:

utorak:

Juventus - Porto (20.45, TV Arena Sport 1), prvi meč 2:0
Lester - Sevilja (20.45, TV Arena Sport 3), prvi meč 1:2

sreda:

Atletiko Madrid - Bajer Leverkuzen (20.45, TV Arena Sport 3), prvi meč 4:2
Monako - Mančester siti (20.45, RTS 1), prvi meč 3:5

odigrano:

Borusija Dortmund - Benfika 4:1 (0:1, 4:0)
Barselona - PSŽ 6:5 (0:4, 6:1)
Napoli - Real Madrid 2:6 (1:3, 1:3)
Arsenal - Bajern Minhen 2:10 (1:5, 1:5)

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar