Младен Иванић разумио Ривлина

За нас је неприхватљиво имати Иран на нашим границама и жељели бисмо да Босна и Херцеговина разумије нашу забринутост, казао је израелски предсједник Реувен Ривлин на састанку са српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Младеном Иванићем.  Како је навео лист Тхе Јерусалем Пост, Ривлин је подијелио своју забринутост са Иванићем говорећи не само о ИСИЛ-у, Ирану и тероризму већ и о Хезболлаху у јужном Либану као и о 2,5 милиона избјеглица у Јордану, Либану и Турској.

Босна и Херцеговина 14.03.2017 | 12:32
Младен Иванић разумио Ривлина
Ривлин је нагласио да Израел мора одржати своје границе сигурним додавши да његова земља “није у рату с исламом већ само са оним исламистима који желе уништити Израел”. Устврдио је и да Хезболлах има распоређених 150.000 пројектила у Либану укључујући и ракете домета 2.000 километара као и да Руси имају такођер своје пројектиле сада у Сирији.

- Израел ће се држати својих 'црвених линија' – казао је Ривлин и додао да је ће Израел, ако се пређе та линија, “прихватити изазов и бранити се”. Тхе Јерусалем Пост наводи да Ривлин зна да БиХ има добре односе са Ираном.

- Оно што желимо је да БиХ разумије нашу забринутост – казао је израелски предсједник.

- Разумјели смо поруку – увјеравао га је Иванић, како наводи овај израелски лист. Лист наводи да су њих двојица разговарали и о сличностима двије земље које су мултикултуралне и мултиетничне.

Иванић је, како га цитирају израелски медији, казао да је прије 20 година у БиХ био страшни рат у којем је убијено 100.000 људи “углавном због етничких разлика” те да је “БиХ данас нормална земља”.

- Постоје одређени погледи, али оно што је важно је повјерење којег, нажалост, још нема довољно - казао је Иванић.

Ривлин је такођер нагласио важност повјерења и рекао да су “Израелци и Палестинци потрошили 150 година разговарајући о рјешењу сукоба, а да би умјесто тога требали радити на изградњи повјерења”.

- Морамо наћи начин да живимо скупа. Ако ви у БиХ можете живјети заједно, онда можемо и ми. Ви сте то постигли, а то можемо и ми – казао је Ривлин којег је Иванић позвао да посјети БиХ и уручио му копију познате сарајевске Хагаде.

Извор: Фактор

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БиХ

14.03.2017 12:11

Ови зидови говоре о толеранцији медјусобном разумијевању а краду палестинску земљу и убијају палестинску дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

14.03.2017 12:34

На дузе стазе Израелци це се морати преселити,мозда у Америку.Скупа је ова дрзава а и настала је на неправди,бас као и Америка која је отела земљу Индијанцима.

Name

Саркастицни Саса

14.03.2017 12:13

Бас ме занима дали је Иваниц усагласио свој став о 'разумњевању Ривлина' са друга два цлана предсједниства БХ или износи свој лицнии став тј. пористи разговор да изнесе своје приватно мисљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

14.03.2017 12:28

Све избјеглице наброја ал заборави 2 милиона Палестинаца да спомене...зидовска посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маша

14.03.2017 12:35

Битно је преузети ционистичке везе од Милокрада.

ОДГОВОРИТЕ