Србац: Финансијски пропусти у Борачкој

Због уочених пропуста и ненамјенског трошења средстава, скупштина Општинске борачке организације у Српцу већ двије године није усвојила извјештаје о материјално-финансијском пословању ове борачке организације.

Република Српска 13.03.2017 | 21:04
Србац: Финансијски пропусти у Борачкој
Утврдјено је да је у 2015. години направљен мањак од 15.000 конвертибилних марака. За пропусте и ненамјенско коришћење средстава „оптужен“ је предсједник Предсједништва ове организације Недељко Сувајац, кога је овај орган разријешио функције предсједника, а на његово мјесто изабрао Стојана Илића.



У наставку сједнице скупштине, Сувајац је разријешен и члана Предсједништва Борачке организације Србац.

Предсједник србачких бораца, Душко Митрић, подсјетио је да је скупштина у априли 2016. године Недељку Сувајцу, због уочених пропуста, одузела право да потписује налоге код пословних банака.

Донесена је одлука да начелник општине Младјан Драгосављевић формира посебну стручну комисију која ће испитати начин трошења средстава која је општина дала борачкој организацији у 2015. и почетком 2016. године, а информација о томе биће разматрана на наредној сједници скупштине ове организације, када ће се оцијенити да ли има мјеста и за покретање одговорности..

Начелник општине Младјан Драгосављевић, који је са сарадницима присуствовао скупштини србачких бораца, изразио је наду да ће се проблеми у Борачкој организацији превазићи и да ће се повратити пољуљани углед ове организације.

Чланови скупштине Борачке организације покренули су иницијативу за оснивање посебног фонда „Борци борцима“, који би дјеловао при борачкој организацији. Коначна одлука ће се донијети на наредној скупштини.

Након усвајања извјештаја о раду у прошлој години, у наставку сједнице, скупштина Борачке организације је прихватила и извјештај о раду и финансијском пословању Предузећа за запошљавање инвалида „Борац“, које је остварило позитивне резултате.

Усвојен је и приједлог одлуке о оснивању Привредног друштва „Борац“ у складу са новим законским прописима. За новог директора овог предузећа изабран је Светислав Босанчић, ратни војни инвалид, док је његовом претходнику Ненаду Шкрбићу одато признање за успјешно водјење предузећа у протекле четири године.

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар