Srbac: Finansijski propusti u Boračkoj

Zbog uočenih propusta i nenamjenskog trošenja sredstava, skupština Opštinske boračke organizacije u Srpcu već dvije godine nije usvojila izvještaje o materijalno-finansijskom poslovanju ove boračke organizacije.

Republika Srpska 13.03.2017 | 21:04
Srbac: Finansijski propusti u Boračkoj
Utvrdjeno je da je u 2015. godini napravljen manjak od 15.000 konvertibilnih maraka. Za propuste i nenamjensko korišćenje sredstava „optužen“ je predsjednik Predsjedništva ove organizacije Nedeljko Suvajac, koga je ovaj organ razriješio funkcije predsjednika, a na njegovo mjesto izabrao Stojana Ilića.



U nastavku sjednice skupštine, Suvajac je razriješen i člana Predsjedništva Boračke organizacije Srbac.

Predsjednik srbačkih boraca, Duško Mitrić, podsjetio je da je skupština u aprili 2016. godine Nedeljku Suvajcu, zbog uočenih propusta, oduzela pravo da potpisuje naloge kod poslovnih banaka.

Donesena je odluka da načelnik opštine Mladjan Dragosavljević formira posebnu stručnu komisiju koja će ispitati način trošenja sredstava koja je opština dala boračkoj organizaciji u 2015. i početkom 2016. godine, a informacija o tome biće razmatrana na narednoj sjednici skupštine ove organizacije, kada će se ocijeniti da li ima mjesta i za pokretanje odgovornosti..

Načelnik opštine Mladjan Dragosavljević, koji je sa saradnicima prisustvovao skupštini srbačkih boraca, izrazio je nadu da će se problemi u Boračkoj organizaciji prevazići i da će se povratiti poljuljani ugled ove organizacije.

Članovi skupštine Boračke organizacije pokrenuli su inicijativu za osnivanje posebnog fonda „Borci borcima“, koji bi djelovao pri boračkoj organizaciji. Konačna odluka će se donijeti na narednoj skupštini.

Nakon usvajanja izvještaja o radu u prošloj godini, u nastavku sjednice, skupština Boračke organizacije je prihvatila i izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Preduzeća za zapošljavanje invalida „Borac“, koje je ostvarilo pozitivne rezultate.

Usvojen je i prijedlog odluke o osnivanju Privrednog društva „Borac“ u skladu sa novim zakonskim propisima. Za novog direktora ovog preduzeća izabran je Svetislav Bosančić, ratni vojni invalid, dok je njegovom prethodniku Nenadu Škrbiću odato priznanje za uspješno vodjenje preduzeća u protekle četiri godine.

BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar