Предмет ''Босна'': Потврђена оптужница

Сарајевски Општински суд потврдио је оптужницу против генералног секретара Странке демократске акције (СДА) Амира Зукића и још осам особа за више кривичних дјела.

Босна и Херцеговина 13.03.2017 | 16:24
Предмет ''Босна'': Потврђена оптужница
Тужилаштво терети Зукића, Сафета Бибића, Неџада и Сенада Траку, те Рамиза Каравдића за удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са примањем награде или другог облика користи за трговину утицајем, те кривично дјело противзаконито посредовање. Зукићу је на терет стављено и недозвољено држање оружја.

Иста оптужница Еседа Џанановића терети за злоупотребу положаја или овлаштења, Асима Сарајлића и Мирсада Кукића за примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, као и Сеида Фазлагића због помоћи починитељу након извршеног кривичног дјела.

Зукић и Бибић, како се наводи у оптужници, терете се да су у току 2016. године организовали групу којој су се придружили Сенад и Неџад Трако, те Каравдић, те су као чланови групе проналазили особе које су спремне да дају новац за запослење у Електропривреди БиХ. Након тога је, према наводима Тужилаштва, користећи свој утицај преко Џанановића, Зукић реализовао незаконита запошљавања у Електропривреди.

Сарајлића и Кукић оптужница терети да су користећи свој положај посредовали приликом запошљавања.

(Клиx.ба)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

све лопови

13.03.2017 17:56

То су бакирови десна и лијева рука,дабогда севе то украдено за лијекове дали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

14.03.2017 12:45

ДОДИКОВИ се именују за декане , министре и друге високе функције....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новоматиц

15.03.2017 09:56

Треба мало овог Зукића испитати за Новоматиц. Колико је мита узео од Новоматица да им заврши посао преузимање лутрије бих? Колико је Новоматицовог прљавог новца упумпано у ентитетске владе? Ста морају одрадити за прљави новац који су примили?

ОДГОВОРИТЕ