Predmet ''Bosna'': Potvrđena optužnica

Sarajevski Opštinski sud potvrdio je optužnicu protiv generalnog sekretara Stranke demokratske akcije (SDA) Amira Zukića i još osam osoba za više krivičnih djela.

Bosna i Hercegovina 13.03.2017 | 16:24
Predmet ''Bosna'': Potvrđena optužnica
Tužilaštvo tereti Zukića, Safeta Bibića, Nedžada i Senada Traku, te Ramiza Karavdića za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, te krivično djelo protivzakonito posredovanje. Zukiću je na teret stavljeno i nedozvoljeno držanje oružja.

Ista optužnica Eseda Džananovića tereti za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, Asima Sarajlića i Mirsada Kukića za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, kao i Seida Fazlagića zbog pomoći počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Zukić i Bibić, kako se navodi u optužnici, terete se da su u toku 2016. godine organizovali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako, te Karavdić, te su kao članovi grupe pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u Elektroprivredi BiH. Nakon toga je, prema navodima Tužilaštva, koristeći svoj uticaj preko Džananovića, Zukić realizovao nezakonita zapošljavanja u Elektroprivredi.

Sarajlića i Kukić optužnica tereti da su koristeći svoj položaj posredovali prilikom zapošljavanja.

(Klix.ba)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

sve lopovi

13.03.2017 17:56

To su bakirovi desna i lijeva ruka,dabogda seve to ukradeno za lijekove dali.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

14.03.2017 12:45

DODIKOVI se imenuju za dekane , ministre i druge visoke funkcije....

ODGOVORITE
Name

Novomatic

15.03.2017 09:56

Treba malo ovog Zukića ispitati za Novomatic. Koliko je mita uzeo od Novomatica da im završi posao preuzimanje lutrije bih? Koliko je Novomaticovog prljavog novca upumpano u entitetske vlade? Sta moraju odraditi za prljavi novac koji su primili?

ODGOVORITE