Власи: У питању је наручени атентат

Косовски адвокат и некадашњи југословенски политичар Азем Власи, рањен јутрос у Приштини, налази се ван животне опасности, потврдили су доктори. Власи је за Радио Слободна Европа рекао да је на њега пуцао наручени атентатор.

Регион 13.03.2017 | 14:41
Власи: У питању је наручени атентат
Прије осам сати ујутру је зазвонио неко на врата. Ја сам изашао. Неки тип, онако смушен, држао је неке папире. Рекао је да има неки власнички проблем. Рекао сам му да ја то не радим и да иде у сусједну улицу код другог. Да ли је из Њемачке дошао или га је неко послао, не знам. Ушао сам да му напишем на цједуљици број и да му дам. Кад сам изашао, навалио је на мене, с пиштољем и пригушивачем, очигледно припремљен, и пуцао у раме и побјегао. По свим карактеристикама, то је наручени атентатор. Шта и од кога, истрага ће показати. По основи мог професионалног посла, немам нити сам имао икаквих проблема са било ким. Моја породица нема неких проблема или спорова са било ким. Не знам шта да мислим и нећу да нагађам. Истрага ће показати своје - казао је Власи.

Директор Хитне помоћи Басри Љењани казао је да је Власијево стање стабилно и није било потребе за операцијом. Љењани је додао да је Власи погођен у лијево раме, да има улазне ране од метка, али не и излазне, те додао да није потребна операција. Он је из Хитне помоћи пребачен на трауматологију.

Полиција Косова је претходно потврдила да је једна шездесетосмогодишња особа рањена и да је ван животне опасности. Власи, иначе вањски савјетник косовског министра вањских послова Енвера Хоџаја задужен за питање визне либерализације између Косова и Босне и Херцеговине, рањен је јутрос испред његовог стана, гдје му је и канцеларија.

У стану се у том тренутку налазила његова супруга Надира Авдић Власи која није хтјела да спекулише о мотивима. Она је раније рекла агенцији Бета да је једна особа ранила Власија ватреним оружјем у раме, а да је до тога дошло након што је тражила да је Власи заступа у одређеном предмету, што он није прихватио.

Камера је снимила човјека и још није познато да ли је ухапшен. Полиција је саопштила да је у току интензивна потрага за особом која је пуцала у Власија. 

Извор: Фактор

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Докле?

13.03.2017 15:30

Он није 'косовски'. Он је албански адвокат. Поново се измишља нова нација а оправдава отимање српске територије. Ономад су били муслимани а сада бошњаци. Ономад су били Албанци а сада 'косовари' Докле?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доц

13.03.2017 16:10

Како мозе постојати улазна рана од метка и непостојати излазна, и да нема потребе за операцијом односно вадјењем метка?

ОДГОВОРИТЕ