Vlasi: U pitanju je naručeni atentat

Kosovski advokat i nekadašnji jugoslovenski političar Azem Vlasi, ranjen jutros u Prištini, nalazi se van životne opasnosti, potvrdili su doktori. Vlasi je za Radio Slobodna Evropa rekao da je na njega pucao naručeni atentator.

Region 13.03.2017 | 14:41
Vlasi: U pitanju je naručeni atentat
Prije osam sati ujutru je zazvonio neko na vrata. Ja sam izašao. Neki tip, onako smušen, držao je neke papire. Rekao je da ima neki vlasnički problem. Rekao sam mu da ja to ne radim i da ide u susjednu ulicu kod drugog. Da li je iz Njemačke došao ili ga je neko poslao, ne znam. Ušao sam da mu napišem na cjeduljici broj i da mu dam. Kad sam izašao, navalio je na mene, s pištoljem i prigušivačem, očigledno pripremljen, i pucao u rame i pobjegao. Po svim karakteristikama, to je naručeni atentator. Šta i od koga, istraga će pokazati. Po osnovi mog profesionalnog posla, nemam niti sam imao ikakvih problema sa bilo kim. Moja porodica nema nekih problema ili sporova sa bilo kim. Ne znam šta da mislim i neću da nagađam. Istraga će pokazati svoje - kazao je Vlasi.

Direktor Hitne pomoći Basri Ljenjani kazao je da je Vlasijevo stanje stabilno i nije bilo potrebe za operacijom. Ljenjani je dodao da je Vlasi pogođen u lijevo rame, da ima ulazne rane od metka, ali ne i izlazne, te dodao da nije potrebna operacija. On je iz Hitne pomoći prebačen na traumatologiju.

Policija Kosova je prethodno potvrdila da je jedna šezdesetosmogodišnja osoba ranjena i da je van životne opasnosti. Vlasi, inače vanjski savjetnik kosovskog ministra vanjskih poslova Envera Hodžaja zadužen za pitanje vizne liberalizacije između Kosova i Bosne i Hercegovine, ranjen je jutros ispred njegovog stana, gdje mu je i kancelarija.

U stanu se u tom trenutku nalazila njegova supruga Nadira Avdić Vlasi koja nije htjela da spekuliše o motivima. Ona je ranije rekla agenciji Beta da je jedna osoba ranila Vlasija vatrenim oružjem u rame, a da je do toga došlo nakon što je tražila da je Vlasi zastupa u određenom predmetu, što on nije prihvatio.

Kamera je snimila čovjeka i još nije poznato da li je uhapšen. Policija je saopštila da je u toku intenzivna potraga za osobom koja je pucala u Vlasija. 

Izvor: Faktor

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dokle?

13.03.2017 15:30

On nije 'kosovski'. On je albanski advokat. Ponovo se izmišlja nova nacija a opravdava otimanje srpske teritorije. Onomad su bili muslimani a sada bošnjaci. Onomad su bili Albanci a sada 'kosovari' Dokle?

ODGOVORITE
Name

Doc

13.03.2017 16:10

Kako moze postojati ulazna rana od metka i nepostojati izlazna, i da nema potrebe za operacijom odnosno vadjenjem metka?

ODGOVORITE