У пожару изгорило пет станова

Пожар који је у недељу увече избио у поткровљу стамбене зграде С7, у сребреничком насељу Баратова, проузроковао је велике материјалне штете, али, на срећу, није било повређених, јер су припадници Полицијске станице Сребреница на вријеме евакуисали станаре из зграде.

Република Српска 13.03.2017 | 12:17
У пожару изгорило пет станова
Ватра се проширила и захватила неколико станова и кров зграде, која се налази у страни, те је била неприступачна за прилаза ватрогасних цистерни и домета млазница са земље.

Сребреничким ватрогасцима у помоћ су пристигле и колеге из сусједне општине Братунац, које је позвао сребренички начелник Младен Грујичић. Са пет ватрогасних возила и ручним против – пожарним апаратима пожар је након један сат локализован, а потом потпуно угашен.

У гашењу пожара учествовала је и цистерна тамошњег Комуналног предузећа „Полет“

Александар Симић, један од станара ове зграде каже, како преноси Блиц, да се у згради осјетио дим и да је, највероватније, дошло до запаљења неког од димњака, а ватра се проширила на кровну конструкцију и захватила неколико станова у поткровљу и кров комплетне зграде. Каже да је успео спасити нешто гардеробе, а остало је све изгорјело.

Поред његовог стана, потпуно је уништен стан Радивоја Јовановића, Душана Савића, Данета Катанића и празан стан Земљорадничке задруге Сребреница, док су поплављени сви станови испод поткровља.

Надлежне службе врше увиђај како би утврдиле узрок пожара. Како се незванично сазнаје пожар је избио из димњака или заједничке вентилације на коју су многи станари прикључили своје пећи на чврсто гориво.

Начелник општине Младен Грујчић за локални портал је рекао да је формирана општинска стручна комисија за процјену штете и да ће бити саниран кров.

Казао је да ће општина привремено збринути станаре који су остали без својих домова.


БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лија

13.03.2017 12:40

Опет по несрећним Србима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

13.03.2017 12:55

Мозда непазљивим сто јадни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пкјдг

13.03.2017 13:05

Све похвале братунацким ватрогасцима,да није било њих изгори све.

ОДГОВОРИТЕ