U požaru izgorilo pet stanova

Požar koji je u nedelju uveče izbio u potkrovlju stambene zgrade S7, u srebreničkom naselju Baratova, prouzrokovao je velike materijalne štete, ali, na sreću, nije bilo povređenih, jer su pripadnici Policijske stanice Srebrenica na vrijeme evakuisali stanare iz zgrade.

Republika Srpska 13.03.2017 | 12:17
U požaru izgorilo pet stanova
Vatra se proširila i zahvatila nekoliko stanova i krov zgrade, koja se nalazi u strani, te je bila nepristupačna za prilaza vatrogasnih cisterni i dometa mlaznica sa zemlje.

Srebreničkim vatrogascima u pomoć su pristigle i kolege iz susjedne opštine Bratunac, koje je pozvao srebrenički načelnik Mladen Grujičić. Sa pet vatrogasnih vozila i ručnim protiv – požarnim aparatima požar je nakon jedan sat lokalizovan, a potom potpuno ugašen.

U gašenju požara učestvovala je i cisterna tamošnjeg Komunalnog preduzeća „Polet“

Aleksandar Simić, jedan od stanara ove zgrade kaže, kako prenosi Blic, da se u zgradi osjetio dim i da je, najverovatnije, došlo do zapaljenja nekog od dimnjaka, a vatra se proširila na krovnu konstrukciju i zahvatila nekoliko stanova u potkrovlju i krov kompletne zgrade. Kaže da je uspeo spasiti nešto garderobe, a ostalo je sve izgorjelo.

Pored njegovog stana, potpuno je uništen stan Radivoja Jovanovića, Dušana Savića, Daneta Katanića i prazan stan Zemljoradničke zadruge Srebrenica, dok su poplavljeni svi stanovi ispod potkrovlja.

Nadležne službe vrše uviđaj kako bi utvrdile uzrok požara. Kako se nezvanično saznaje požar je izbio iz dimnjaka ili zajedničke ventilacije na koju su mnogi stanari priključili svoje peći na čvrsto gorivo.

Načelnik opštine Mladen Grujčić za lokalni portal je rekao da je formirana opštinska stručna komisija za procjenu štete i da će biti saniran krov.

Kazao je da će opština privremeno zbrinuti stanare koji su ostali bez svojih domova.


BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Лија

13.03.2017 13:40

Опет по несрећним Србима.

ODGOVORITE
Name

mislim

13.03.2017 13:55

Mozda nepazljivim sto jadni.

ODGOVORITE
Name

Pkjdg

13.03.2017 14:05

Sve pohvale bratunackim vatrogascima,da nije bilo njih izgori sve.

ODGOVORITE