Видео: Вујовић "помилован", а судије још и зарадиле на својим грешкама!

Судијска комисија ФСС потврдила је да Мајо Вујовић није крив за грешку код првог гола Црвене звезде у недавно одиграном ‘вечитом дербију’.  Судије са дербија добиле 101. 000 динара! Мајо Вујовић није крив, кола се сломила на помоћнику и додатном арбитру иза гола!

Фудбал 13.03.2017 | 12:30
Видео: Вујовић "помилован", а судије још и зарадиле на својим грешкама!
Црвена звезда и Партизан одиграли су нерешено 1:1 пре десетак дана у 153. ‘вечитом дербију’ који је обележио нерегуларан погодак Гелора Канге.

Он је постигао гол у 34. минуту након асистенција Боаћија, али је томе претходио гол-аут пре поврате лопте Руиса.

“Вечерње новости” сазнају да је Вујовић ослобођен “кривице”, да одговорност сносе линијске судије, али да ће читава екипа добити сасвим солидну новчану надокнаду, упркос лоше одрађеном послу.

“Осећам се феноменално. Ово је празник фудбала, да је само више оваквих утакмица. Није на мене утицало све што се причало ових дана у медијима, нити ме је погодило скандирање навијача”, рекао је Вујовић после утакмице.

Главни арбитар ће за суђење на дербију добити 27.000 динара, линијске судије Светозар Живин и Милан Шутуловић по 22.000, двојица судија иза голова Срђан Обрадовић (морао да види спорни тренутак у 34. минуту) и Лазар Лукић по 10.000 динара и четврти судија Срђан Милутиновић 10.000 динара.

То значи да ће петорица арбитара 153. ‘вечитог дербија’ инкасирати укупно 101.000 динара. Такође, споменутој суми треба додати путне трошкове јер ниједан судија није из Београда.

Вујовић је прескочио једно коло, али је потом судио утакмицу Рад – Спартак на Бањици, а како “Новости” сазнају на дуже “хлађење” ће помоћници Срђан Обрадовић и Светозар Живин.

Недељу дана касније још једна одлука ишла је на штету Партизана – Слободан Павловић, помоћни судија на утакмици са Металцем у Хумској, у 70. минуту је сигнализирао офсајд Евертона, иако му је Јанковић послао лопту док су обојица били на својој половини терена.

Категоризација судија

Мајо Вујовић се на судијској листи у ФСС налази у Елитној групи, баш као и Срђан Обрадовић. У тој класи је и интернационалац Милорад Мажић. Помоћници са 153. дербија Живин, Ђутуловић и Милутиновић су у Првој групи.



Дерби је био и прошао, али се о 153. окршају вечитих ривала и данас распреда. Причаће се док је света и века, јер је погодак Гелора Канге за вођство Црвене звезде 1:0 постигнут после великог превида судијског тима, на челу са Мајом Вујовићем.

Иако је од те утакмице прошло девет дана, присталице црвено и црно-белих и даље имају шта да кажу једним дургима поводом детаља из 34. минута сусрета на „Маракани“, с тим да су Вечерње новости отишле далеко изнад навијачих препуцавања, откривајући колико су зарадили арбитри поменутог сусрета.

Збирно, реч је о суми од 101.000 динара, колико припада петорици судија из тима Маја Вујовића.

„Овим редом: главни судија Мајо Вујовић 27.000, линијске судије Светозар Живин и Милан Шутуловић по 22.000, двојица судија иза голова Срђан Обрадовић (морао да види спорни тренутак у 34. минуту) и Лазар Лукић по 10.000 динара и четврти судија Срђан Милутиновић 10.000 динара“, пишу Новости.

Исти извор додаје да ова рачуница није коначна, јер на њу иду и путни трошкови, а подсећа да Судијска комисија у саставу Ђорђе Жутић, Мирко Симић и Милан Караџић одлучила да Мајо Вујовић није крив - па је већ водио меч Рад - Спартак у 26. рунди Суперлиге - док паузе следује првом помоћнику Светозару Живину и додатном судији иза гола, Срђану Обрадовићу.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар