ТУР: Пашће снијег - Адебајор дао гол послије 329 дана!

Абубакар сачувао Бешикташ! Претходни гол дао је у априлу 2016. године у дресу лондонског Кристал Паласа.  Потез дана: Хокус покус дриблинг Абубакара бацио у сенку и два гола која је дао! Ово се не виђа често у фудбалу.

Фудбал 13.03.2017 | 12:00
ТУР: Пашће снијег - Адебајор дао гол послије 329 дана!
Десило се и то чудо, Емануел Адебајор је постигао гол и то после 329 дана паузе! Екипа Истанбул Башакшехира победила је као гост Коњу убедљиво са 3:0 у 24. колу турске Суперлиге и наставио борбу за шампионску титулу са Бешикташем који је ишчупао реми 2:2 против гостујућег Кајзерија.

Адебајор је данас био стрелац другог гола за Башакшехир у 55. минуту, али то му и није било претерано тешко јер је био сам на противничком петерцу. Претходни гол дао је у априлу 2016. године у дресу лондонског Кристал Паласа.

Стрелац водећег поготка за најпријатније изненађење турског шампионата ове сезоне био је Јалцин Ајухан у 15. минуту. Трећи гол за госте дао је Ченгиз Ундер у последњим тренуцима утакмице.

Екипа Башакшехира сада заостаје само два бода за браниоцем титуле, Бешикташом.

Истанбулски црно-бели вечерас су освојили бод у завршници утакмице захваљујући Венсану Абубакару. Он је у 88. минуту затресао мрежу Кајзерија, а исти играч је и у 56. минуту довео Бешикташ у вођство.

Међутим, између његова два гола, Кајзери је био бољи ривал и то је умео да наплати на прави начин. Умут Булут је изједначио у 64. минуту, а вођство и потпуни преокрет Кајзерију донео је Бек аутоголом осам минута пре краја утакмице.

Потез дана: Хокус покус дриблинг Абубакара бацио у сенку и два гола која је дао! Ово се не виђа често у фудбалу...

Венсан Абубакар је спасао Бешикташ пораза од Кајзерија. Био је најбољи појединац меча, постигао два гола, али оно чиме је посебно одушевио је дриблинг који је направио.

Камерунац је у четвртак постигао једини гол за реми у Пиреју против Олимпијакоса у осмини финала Лиге Европе. Данас је довео Бешикташ у вођство прпотив Кајзерија, а потом га феноменалним голом у 88. минуту спасао јер су гости направили преокрет и водили са 2:1.

Али све то је остало у сенци једног прелепог потеза...

Абубакар је већ у трећем минуту извео чаролију познатију као хокус-покус дриблинг. Гостујућем фудбалеру Емреу Кашу ништа није било јасно и није могао да се „опасуљи“ после Абубакаровог дриблинга. Чак ни да га сруши иако је то хтео...

Чаролија! За овакве ствари је у Бешикташу задужен Рикардо Кварежма, али и Абубакар је показао да уме да изводи трикове...