Мурињо није преболео Челси: Та њихова игра...!

"Нисам изненађен њиховим добрим резултатима. Изненађен сам начином на који играју. . . ", казао је Жозе Мурињо у најави меча његовог Манчестер јунајтеда против Челсија у ФА Купу.

Фудбал 13.03.2017 | 17:00
Мурињо није преболео Челси: Та њихова игра...!
Жозе Мурињо је у мају претпрошле године донео титулу Челсију, а у децембру је већ смењен.

Очајан почетак сезоне за "плавце", непрепознатљива игра тима и индивидуалаца, и место међу пет-шест најгорих тимова на табели био је довољан сигнал Роману Абрамовичу и његовим сарадницима, да, без обзира на претходне успехе, одлуче да се растану са Жозеом Мурињом.

Гус Хидинк је "завршио сезону", а у новог менаџера промовисан је Антонио Конте.

Италијан је на добром путу да са Челсијем освоји нови трофеј у Премијер лиги, на 11 кола пре краја имају 10 бодова више од другопласираних тимова, док је Мурињо преузео Манчестер јунајтед и са њима покушава да избори позицију у Лиги шампиона, тренутно су шести у Енглеској.

Два тима ће се састати у понедељак у оквиру ФА Купа, а "Специјални" је искористио ситуацију да поново искритикује фудбал који игра тим Антонија Контеа.

"Нисам изненађен њиховим добрим резултатима. Изненађен сам начином на који играју... Мислим да су веома добри дефанзивно и мислим да имају одличне играче који завршавају те контре и 'убијају' противника. Увек у завршници имају тројицу или четворицу", казао је менаџер Јунајтеда.

Мурињо је у праву када каже да је Челси "веома добра дефанзивна екипа", пошто су они и Тотенхем примили најмање голова (по 20), док је занимљиво да је тим Антонија Контеа друга најефикаснија екипа у Премијер лиги са 57 постигнутних голова, једним мање од Ливерпула.

За то време Манчестер јунајтед је затресао мреже ривала само 39 пута.

Португалац је познат као менаџер који је репутацију изградио на "дефанзивном стилу", али као да су власници клуба након добрих сезона чији су успеси почивали на одбрани - захтевали од њега да екипа игра допадљивије за публику - и након тога би "пуцало" између њих.

"Не желим никакву освету. Не кажем ништа ружно или лоше... Другачије је играти сада против Челсија, позитивно другачије, не знам како ћу се осећати", казао је Мурињо.

Антонио Конте није говорио о овим "оптужбама" везаним за стил игре.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар