Murinjo nije preboleo Čelsi: Ta njihova igra...!

"Nisam iznenađen njihovim dobrim rezultatima. Iznenađen sam načinom na koji igraju. . . ", kazao je Žoze Murinjo u najavi meča njegovog Mančester junajteda protiv Čelsija u FA Kupu.

Fudbal 13.03.2017 | 17:00
Murinjo nije preboleo Čelsi: Ta njihova igra...!
Žoze Murinjo je u maju pretprošle godine doneo titulu Čelsiju, a u decembru je već smenjen.

Očajan početak sezone za "plavce", neprepoznatljiva igra tima i individualaca, i mesto među pet-šest najgorih timova na tabeli bio je dovoljan signal Romanu Abramoviču i njegovim saradnicima, da, bez obzira na prethodne uspehe, odluče da se rastanu sa Žozeom Murinjom.

Gus Hidink je "završio sezonu", a u novog menadžera promovisan je Antonio Konte.

Italijan je na dobrom putu da sa Čelsijem osvoji novi trofej u Premijer ligi, na 11 kola pre kraja imaju 10 bodova više od drugoplasiranih timova, dok je Murinjo preuzeo Mančester junajted i sa njima pokušava da izbori poziciju u Ligi šampiona, trenutno su šesti u Engleskoj.

Dva tima će se sastati u ponedeljak u okviru FA Kupa, a "Specijalni" je iskoristio situaciju da ponovo iskritikuje fudbal koji igra tim Antonija Kontea.

"Nisam iznenađen njihovim dobrim rezultatima. Iznenađen sam načinom na koji igraju... Mislim da su veoma dobri defanzivno i mislim da imaju odlične igrače koji završavaju te kontre i 'ubijaju' protivnika. Uvek u završnici imaju trojicu ili četvoricu", kazao je menadžer Junajteda.

Murinjo je u pravu kada kaže da je Čelsi "veoma dobra defanzivna ekipa", pošto su oni i Totenhem primili najmanje golova (po 20), dok je zanimljivo da je tim Antonija Kontea druga najefikasnija ekipa u Premijer ligi sa 57 postignutnih golova, jednim manje od Liverpula.

Za to vreme Mančester junajted je zatresao mreže rivala samo 39 puta.

Portugalac je poznat kao menadžer koji je reputaciju izgradio na "defanzivnom stilu", ali kao da su vlasnici kluba nakon dobrih sezona čiji su uspesi počivali na odbrani - zahtevali od njega da ekipa igra dopadljivije za publiku - i nakon toga bi "pucalo" između njih.

"Ne želim nikakvu osvetu. Ne kažem ništa ružno ili loše... Drugačije je igrati sada protiv Čelsija, pozitivno drugačije, ne znam kako ću se osećati", kazao je Murinjo.

Antonio Konte nije govorio o ovim "optužbama" vezanim za stil igre.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar