ВР 46 самурај – Робин Худ из Мото ГП шуме!

Први Јамахин Мото ГП ас, навија за Интер, обожава Марадону и понекад се “маскира” у најславнијег разбојника доброг срца.

Остали спортови 13.03.2017 | 22:45
ВР 46 самурај – Робин Худ из Мото ГП шуме!
Италија кличе, “ Вале, Вале”… Жуте заставе се вијоре и све личи на један велики мотоциклистички вашар! Јасно, место главног миљеника навијача резервисано управо за њега, Валентина Росија. Нема сумње, он је једна од најинтересантнијих појава у историји овог спорта. Али ко је иза кулиса Доктор, или ако вам се више свиђа Вале од Италије? 

Роси је прву трку освојио 1996. године у Чешкој. Међутим, мање је познато да је Валентино јуниор прво возио картинг! То је могло да га одвуче пут Формуле 1, што би било сасвим логично да Роси није више волео да прчка по гаражи и гази утабаним стазама оца Грацијана. Ипак, вредно је да споменемо да је својевремено тестирао болид Ферари Скудерије и да је од њега у тој епизоди и то за длаку био бржи једино Михаел Шумахер. Као илустрација целог догађаја, добро је рећи да су Макс Вебер и Дејвид Култард били знатно спорији од ВР 46 феномена.

Ипак, многи кажу да је Роси специфичан и као личност. Прича гласи да његова увек интересантна кацига због тога на себи има Сунце и Месец као симболе његове “двоструке” личности… С времена на време је и пргав, али се брзо враћа у колосек фино васпитаног господина. То је део саге о стереотипу специфичне личности која је кадра и може да оствари невероватне трансформације. Наиме, Роси се једној од трка појавио у опреми која јасно указује на његову фасцинацију ликом Робина Худа, чувеног енглеског бандита меког срца…

Иначе, о Росијевој другарској личности говори и чињеница да га на тркама прати његова сенка, пријатељ из детинства, извесни господин Ући. Иначе, он суделује и у пројекту обуке младих мотоциклиста у ВР 46 школи коју држе Валентино и Грацијано Роси. 

У фудбалском свету Валентино Роси се јасно индентификује као Интеровац. Толико је загрижен у навијачкој улози да не пропушта утакмице свог омиљеног клуба, макар их због Мото ГП обавеза гледао у репризном термину. Росијев фудбалски идол је Армандо Марадона лично.

Иначе, Валентино Роси до сада у џепу има и 88 Мото ГП победа, 114 у свим класама. Седам пута је био шампион краљевске класе, али у свему томе Вале се уз вештину служио и извесном дозом сујеверја.

Откривамо јавну тајну по којој Роси увек седа на мотор са десне стране, али и да се ритуално савија и додирује стопала и колена. Чудно, зар не? Е, па није то ништа ново јер већина спортиста има искуства са оваквим ритуалима. Да ли ће Доктору мали трикови помоћи да освоји 10. титулу остаје да видимо, јер тренутно је освојио девет наслова шампиона уколико рачунамо и две круне из “125 ццм” и “250 ццм” мотоциклистичке класе.

Уместо тачке на ову причу наведимо и да Валентино Роси пред нову сезону жели и сина. Ипак, за то би морао да се ожени, али девојке за свадбу великог ВР 46 још увек нема.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар