VR 46 samuraj – Robin Hud iz Moto GP šume!

Prvi Jamahin Moto GP as, navija za Inter, obožava Maradonu i ponekad se “maskira” u najslavnijeg razbojnika dobrog srca.

Ostali sportovi 13.03.2017 | 22:45
VR 46 samuraj – Robin Hud iz Moto GP šume!
Italija kliče, “ Vale, Vale”… Žute zastave se vijore i sve liči na jedan veliki motociklistički vašar! Jasno, mesto glavnog miljenika navijača rezervisano upravo za njega, Valentina Rosija. Nema sumnje, on je jedna od najinteresantnijih pojava u istoriji ovog sporta. Ali ko je iza kulisa Doktor, ili ako vam se više sviđa Vale od Italije? 

Rosi je prvu trku osvojio 1996. godine u Češkoj. Međutim, manje je poznato da je Valentino junior prvo vozio karting! To je moglo da ga odvuče put Formule 1, što bi bilo sasvim logično da Rosi nije više voleo da prčka po garaži i gazi utabanim stazama oca Gracijana. Ipak, vredno je da spomenemo da je svojevremeno testirao bolid Ferari Skuderije i da je od njega u toj epizodi i to za dlaku bio brži jedino Mihael Šumaher. Kao ilustracija celog događaja, dobro je reći da su Maks Veber i Dejvid Kultard bili znatno sporiji od VR 46 fenomena.

Ipak, mnogi kažu da je Rosi specifičan i kao ličnost. Priča glasi da njegova uvek interesantna kaciga zbog toga na sebi ima Sunce i Mesec kao simbole njegove “dvostruke” ličnosti… S vremena na vreme je i prgav, ali se brzo vraća u kolosek fino vaspitanog gospodina. To je deo sage o stereotipu specifične ličnosti koja je kadra i može da ostvari neverovatne transformacije. Naime, Rosi se jednoj od trka pojavio u opremi koja jasno ukazuje na njegovu fascinaciju likom Robina Huda, čuvenog engleskog bandita mekog srca…

Inače, o Rosijevoj drugarskoj ličnosti govori i činjenica da ga na trkama prati njegova senka, prijatelj iz detinstva, izvesni gospodin Ući. Inače, on sudeluje i u projektu obuke mladih motociklista u VR 46 školi koju drže Valentino i Gracijano Rosi. 

U fudbalskom svetu Valentino Rosi se jasno indentifikuje kao Interovac. Toliko je zagrižen u navijačkoj ulozi da ne propušta utakmice svog omiljenog kluba, makar ih zbog Moto GP obaveza gledao u repriznom terminu. Rosijev fudbalski idol je Armando Maradona lično.

Inače, Valentino Rosi do sada u džepu ima i 88 Moto GP pobeda, 114 u svim klasama. Sedam puta je bio šampion kraljevske klase, ali u svemu tome Vale se uz veštinu služio i izvesnom dozom sujeverja.

Otkrivamo javnu tajnu po kojoj Rosi uvek seda na motor sa desne strane, ali i da se ritualno savija i dodiruje stopala i kolena. Čudno, zar ne? E, pa nije to ništa novo jer većina sportista ima iskustva sa ovakvim ritualima. Da li će Doktoru mali trikovi pomoći da osvoji 10. titulu ostaje da vidimo, jer trenutno je osvojio devet naslova šampiona ukoliko računamo i dve krune iz “125 ccm” i “250 ccm” motociklističke klase.

Umesto tačke na ovu priču navedimo i da Valentino Rosi pred novu sezonu želi i sina. Ipak, za to bi morao da se oženi, ali devojke za svadbu velikog VR 46 još uvek nema.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar