Прлаиновић: Бојим се да ће ватерполо у Србији нестати!

"Ништа се од моје изјаве из Рија није променило и то је најбитније. Живимо у таквој земљи где се мање-више нико не поштује", каже прослављени ватерполиста.

Остали спортови 13.03.2017 | 15:15
Прлаиновић: Бојим се да ће ватерполо у Србији нестати!
Андрија Прлаиновић не прича пуно ван базена, али када се огласи погађа у центар ствари. И даље многим љубитељима спорта у глави одјекује искрена изјава дата после освајања олимпијског злата у Рију прошлог лета, када је изразио незадвољство због стања у једном од најтрофејнијих српских спортова. 

Био је то иступ који је узбуркао страсти и најавио ружна препуцавања која су потом уследила махом између српских клубова.

„Што се тиче те изјаве, најмање је битно да ли ју је неко лично схватио и на кога је она усмерена. Оно што је најтужније и што се десило, што је реално, јесте стање у нашем клупском ватерполу. Оно што сам тада рекао почело је брзо да се потврђује, од многих, и у ватерполу и у другим екипним спортовима по клубовима. Ето, и Партизан и Зезда су у никад горој стиуацији и велико је питање како ће убудуће изгледати оба клуба. То је оно што је најбитније од целе те халабуке после мојих речи. Изјава као изјава, било је и оваквих и онаквих пре, али је много битније какво је стање у нашем ватерполу, а могу да потврдим колико је лоше. Никад лошије, по информацијама које добијам из наших клубова“, рекао је Прлаиновић за Блиц.

У таквој ситуацији и будућност репрезентације се доводи у питање.

„Не знам каква је будућност. Тешко је прогнозирати. Имамо квалитет, верујем да наредних пет, шест година можемо да будемо у светском врху, али може да нам се деси да једном склизнемо, да нас више не буде. Знам какав је статус ватерпола у Италији и Мађарској, где сам играо, чије репрезентације побеђујемо на великим такмичењима и увек нам гледају у леђа. Незахвално је прогнозирати, али се то све троши и не знам докле ће то трајати. Не ради се добро јер ватерполо након свих резултата нема своје место у друштву и није пронађен начин за финансирање клубова. Велико је питање како ће они изгледати у будућности, а српски репрезентативци из њих долазе. Слика будућности ватерполо спорта у Србији је помало сива“, истакао је Прлаиновић.

Ватерполиста мађарског Солнока жали што његове речи из Рија нису ништа промениле. 

„Ја сам с тим завршио. Нити сам имао жељу да се било коме допаднем, нити каква ће бити нечија реакција. Хтео сам да кажем шта је сурова реалност и скренем пажњу на мој спорт и ситуацију у њему. Ништа се од те изјаве није променило и то је најбитније. Живимо у таквој земљи где се мање-више нико не поштује. С тим сам се помирио и немам више никакво посебно мишљење о изјави и начину како су пренете моје речи и неким делом исконструисани и поједини наслови“, закључио је Андрија Прлаиновић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар