Вучић одао пошту Зорану Ђинђићу

Премијер Србије Александар Вучић и чланови Владе положили су вијенац на спомен-плочу у дворишту зграде Владе Србије, на мјесту гдје је на данашњи дан прије 14 година убијен тадашњи премијер Зоран Ђинђић.

Србија 12.03.2017 | 15:00
Вучић одао пошту Зорану Ђинђићу
Претходно су вијенац на истом мјесту положили чланови некадашње Ђинђићеве владе, на челу са Зораном Живковићем.

Раније данас на гроб Зорана Ђинђића вијенце и цвијеће положили су његова супруга Ружица и син Лука, као и бројни грађани.

Делегација Демократске странке /ДС/, чији је Ђинђић био предсједник, одала почаст и положила вијенац на Ђинђићев гроб у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду. У делегацији су били предсједник ДС-а Драган Шутановац, као и функционери и чланови те странке.

Вијенац је претходно положио и предсједник Нове странке, бивши премијер и бивши лидер ДС-а Зоран Живковић.

Чланови Либерално-демократске партије /ЛДП/, чији је лидер Чедомир Јовановић, обиљежили су 14 година од убиства Ђинђића традиционалном "Шетњом за Зорана" од Владе Србије до Алеје великана на Новом гробљу.

Премијер Зоран Ђинђић убијен је 12. марта 2003. године. Као извршиоци одмах су осумњичени припадници земунског криминалног клана, а уведено је ванредно стање, које је трајало до 22. априла.

Због организовања убиства премијера на 40 година затвора осуђен је бивши командант специјалне полицијске јединице "црвене беретке" Милорад Улемек, а на исту казну осуђен је и Звездан Јовановић, непосредни извршилац убиства и бивши Улемеков замјеник.

Политичка позадина убиства Ђинђића још није откривена.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Карта Србије

12.03.2017 14:21

Исти су и један и други разкомадаше Србију,смањише је и населише "Српским пријатељима".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не Не

12.03.2017 15:42

Због таквих као сто си ти Србија се комада

Name

Драгутин

12.03.2017 15:24

Зоран Ђинђић прави Српски патриота,једини политичар на овим просторима који је заиста волео свој народ и радио све за његово добро.Хтео је да од Србије направи праву државу у духу грађанске слободе и демократије. Зоран Ђинђић легенда Српског народа,једини који је зауставио зло,звано Слободан Милошевић.Да није Ђинђић то урадио, колика би данас Србија постојала и у којим границама и питање да ли би је уопште и било?Једини политичар на овим просторима кога је Српски народ заиста од свег срца волео.Е Зоки,Зоки ХВАЛА ти што си нас извукао из пакла званог Слободан Милошевић,али си због једног несебичног и тако учињеног великог дела према сопственом народу морао нажалост то животом својим да платиш.Дао си све што си имао за свој Српски народ,дао си за њега сопствени живот у замену за његову слободу!А извукао си нас са ивице пакла и понора да опет живимо и надамо се нечему,али после твоје смрти наша држава се опет незаустављиво креће ка том истом понору са ког си је ти са великом муком и тешкоћом успео да склониш.Са Зораном Ђинђићем умрла је и последња нада да ће икад у овој држави бити стварно макар и мало боље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

12.03.2017 22:23

Нема опраштања издаје,господине.Једини у свету који је председника ноћу предао страној држави и послао у казамат на највећи Српски празник. То у овом великом свету никад нико није урадио.Он је издајник и то остаје и немојте да се кунете у њега ви сте га и издали.Ви политичари а не народ Србије.Ко је био Милосевиц тек ће знати генерације после нас.Ви који славите тог Дјиндјица нисте ни свесни шта би било да је Милосевиц потписао у Рамбујеу?Зато о покојнику све најбоље али молим не хистерисите више лажно то радите као сто сте и њега лагали.Погледај дом свој андјеле и ко му то носи венац?

Name

Игор

12.03.2017 15:51

Видиииии Ивицеее ! Овај несретник саље друге код Слобе а он иде код Ђинђица. Задњи виц о Ивици ... Иде Ивица и покупи га марица.

ОДГОВОРИТЕ