Vučić odao poštu Zoranu Đinđiću

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i članovi Vlade položili su vijenac na spomen-ploču u dvorištu zgrade Vlade Srbije, na mjestu gdje je na današnji dan prije 14 godina ubijen tadašnji premijer Zoran Đinđić.

Srbija 12.03.2017 | 15:00
Vučić odao poštu Zoranu Đinđiću
Prethodno su vijenac na istom mjestu položili članovi nekadašnje Đinđićeve vlade, na čelu sa Zoranom Živkovićem.

Ranije danas na grob Zorana Đinđića vijence i cvijeće položili su njegova supruga Ružica i sin Luka, kao i brojni građani.

Delegacija Demokratske stranke /DS/, čiji je Đinđić bio predsjednik, odala počast i položila vijenac na Đinđićev grob u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. U delegaciji su bili predsjednik DS-a Dragan Šutanovac, kao i funkcioneri i članovi te stranke.

Vijenac je prethodno položio i predsjednik Nove stranke, bivši premijer i bivši lider DS-a Zoran Živković.

Članovi Liberalno-demokratske partije /LDP/, čiji je lider Čedomir Jovanović, obilježili su 14 godina od ubistva Đinđića tradicionalnom "Šetnjom za Zorana" od Vlade Srbije do Aleje velikana na Novom groblju.

Premijer Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine. Kao izvršioci odmah su osumnjičeni pripadnici zemunskog kriminalnog klana, a uvedeno je vanredno stanje, koje je trajalo do 22. aprila.

Zbog organizovanja ubistva premijera na 40 godina zatvora osuđen je bivši komandant specijalne policijske jedinice "crvene beretke" Milorad Ulemek, a na istu kaznu osuđen je i Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac ubistva i bivši Ulemekov zamjenik.

Politička pozadina ubistva Đinđića još nije otkrivena.

Izvor: Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Karta Srbije

12.03.2017 14:21

Isti su i jedan i drugi razkomadaše Srbiju,smanjiše je i naseliše "Srpskim prijateljima".

ODGOVORITE
Name

Ne Ne

12.03.2017 15:42

Zbog takvih kao sto si ti Srbija se komada

Name

Dragutin

12.03.2017 15:24

Zoran Đinđić pravi Srpski patriota,jedini političar na ovim prostorima koji je zaista voleo svoj narod i radio sve za njegovo dobro.Hteo je da od Srbije napravi pravu državu u duhu građanske slobode i demokratije. Zoran Đinđić legenda Srpskog naroda,jedini koji je zaustavio zlo,zvano Slobodan Milošević.Da nije Đinđić to uradio, kolika bi danas Srbija postojala i u kojim granicama i pitanje da li bi je uopšte i bilo?Jedini političar na ovim prostorima koga je Srpski narod zaista od sveg srca voleo.E Zoki,Zoki HVALA ti što si nas izvukao iz pakla zvanog Slobodan Milošević,ali si zbog jednog nesebičnog i tako učinjenog velikog dela prema sopstvenom narodu morao nažalost to životom svojim da platiš.Dao si sve što si imao za svoj Srpski narod,dao si za njega sopstveni život u zamenu za njegovu slobodu!A izvukao si nas sa ivice pakla i ponora da opet živimo i nadamo se nečemu,ali posle tvoje smrti naša država se opet nezaustavljivo kreće ka tom istom ponoru sa kog si je ti sa velikom mukom i teškoćom uspeo da skloniš.Sa Zoranom Đinđićem umrla je i poslednja nada da će ikad u ovoj državi biti stvarno makar i malo bolje...

ODGOVORITE
Name

Milan

12.03.2017 22:23

Nema opraštanja izdaje,gospodine.Jedini u svetu koji je predsednika noću predao stranoj državi i poslao u kazamat na najveći Srpski praznik. To u ovom velikom svetu nikad niko nije uradio.On je izdajnik i to ostaje i nemojte da se kunete u njega vi ste ga i izdali.Vi političari a ne narod Srbije.Ko je bio Milosevic tek će znati generacije posle nas.Vi koji slavite tog Djindjica niste ni svesni šta bi bilo da je Milosevic potpisao u Rambujeu?Zato o pokojniku sve najbolje ali molim ne histerisite više lažno to radite kao sto ste i njega lagali.Pogledaj dom svoj andjele i ko mu to nosi venac?

Name

Igor

12.03.2017 15:51

Vidiiiii Iviceee ! Ovaj nesretnik salje druge kod Slobe a on ide kod Đinđica. Zadnji vic o Ivici ... Ide Ivica i pokupi ga marica.

ODGOVORITE