Иванић: Туђе грешке не исправљам

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић је у интервјуу за Н1 говорио о одбијању захтјева за ревизију пресуде у Хагу, као и односима у Предсједништву БиХ.  Иванић је казао да је знао да ће доћи до одбијања захтјева за ревизију.

Босна и Херцеговина 12.03.2017 | 10:51
Иванић: Туђе грешке не  исправљам
"Дуго времена сам се бавио овим проблемом. Мој тим савјетника је провјерио све чињенице и установио да један агент не може имати легитимитет и стално сам на то упозоравао у својим јавним наступима", рекао је Иванић.

Поручио је да је од самог старта знао који је циљ захтјева за ревизију.

"Мени је од самог старта било јасно шта је циљ овог захтјева за ревизију и зато сам писао суду. Све се склопило онако како сам претпоставио да ће се догађати. Знао сам да апликација неће бити прихваћена без одлуке Предсједништва", казао је предсједавајући Предсједништва БиХ.

О писму у којем се потврђује да Сакиб Софтић не може бити агент БиХ пред судом правде у Хаагу, Иванић је казао: - Ја сам за спорно писмо сазнао кад се ушло у ову кризу, али прошле године нисам то знао.

"Ја сам задњи који је требао давати савјете господину Софтићу и људима који су покренули ревизију, како то да ураде. Нађите конкретну грешку на мој рачун и ја ћу се изјаснити, али да ја исправљам туђе грешке не пада ми на памет. Ја ниједног момента нисам избламирао Предсједништво, све аргументе сам развијао кроз институције", поручио је Иванић.

Навео је да се у "политичком Сарајеву свака ријеч тумачи на неки чудан начин".

"Све вријеме сам говорио да нам треба хладна глава и да требамо остати у институцијама. Први пут се показало да Срби у овој кризи нису радили ван институција, него су то радили људи који се куну у ову земљу. Ја не ликујем, нити имам намјеру. Ја разумијем позицију у којој се нашао господин Изетбеговић, али морате разумјети и мене. Ја представљам свој народ", додао је Иванић.

Извор: Н1

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лондон

12.03.2017 10:14

Ајде Младене код сина у Лондон, није теби до нас. Има и тамо Ротарy цлуб, пара имаш...а стечено у политици продај да ти не би чачкали случајно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВИНАР

12.03.2017 10:30

Кад год се нађете на страни већине, вријеме је да застанете и размислите. Марк Тwаин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

12.03.2017 12:08

Младен је нови члан снсд а, браво, заједно смо јаци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

12.03.2017 14:00

Ниста ти ниси бољи од Додика Понављас једно те исто ко папагај Урадите несто корисно

Name

Лаки

12.03.2017 13:28

Сви сте ви знали да ће бити одбијен захтјев за ревизију сад кад је објављено.Само замарате овај јадни и залудјени народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

12.03.2017 21:24

Па Бас тако сви су знали да нема никаквог обнављања.Једном је било судјење ко је окривљен окривљен Србија није зауставила. И то је то ста јос суд треба да доказује Сад треба радити да се људи помире пробају да опросте једни другима И да схе покуса зивјети нормално,