У Анкари затворена амбасада и конзулат

Турске власти запечатиле су холандску амбасаду и конзулат у Анкари, изјавили су синоћ извори из турског Министарства спољних послова.

Свијет 12.03.2017 | 08:07
У Анкари затворена амбасада и конзулат
Турска је, такође затворила резиденцију холандског амбасадора, отправника послова и генералног конзула након ескалација тензија између двије земље након што је Амстердам забранио слијетање авиона са шефом турске дипломатије Мевлутом Чавушоглуом у Ротердам.

Турско Министарство спољних послова саопштило је да не жели више да види холандског амбасадора, који није у Турској, да се врати на своју функцију.

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган је нешто раније осудио Холандију називајући је "нацистичким и фашистичким остацима", након што је Влада те земље повукла дозволу за шефа турске дипломатије Мевлута Чавушоглуа да слети на холандски аеродром.

"Својим холандским колегама смо поручили да ће тешка одлука против Турске и нашег друштва у Холандији довести до озбиљних посљедица у нашим дипломатским, политичким, економским и другом односима", наводи се у саопштењу турског Министарства спољних послова.

Нешто раније холандска полиција није дозволила да турски министар за питања породице Фатма Бетул Сајан Каја уђе у турски конзулат у Ротердаму.

Извор: Вијести.ба

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Игор Белгија

12.03.2017 07:47

Е сад цемо вам вратити васе смеце. Драго ми због таксиста , мало ми зао због кебаба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дутцх

12.03.2017 20:22

Па ти и даље једи то смеће код шиптара али ти си толико неинтегрисан да не знаш језик и тако не разликујеш ко је ко.

Name

Ре игор

12.03.2017 20:23

Игоре само ти једи тај отров не бој се они и живе од таквих.