U Ankari zatvorena ambasada i konzulat

Turske vlasti zapečatile su holandsku ambasadu i konzulat u Ankari, izjavili su sinoć izvori iz turskog Ministarstva spoljnih poslova.

Svijet 12.03.2017 | 08:07
U Ankari zatvorena ambasada i konzulat
Turska je, takođe zatvorila rezidenciju holandskog ambasadora, otpravnika poslova i generalnog konzula nakon eskalacija tenzija između dvije zemlje nakon što je Amsterdam zabranio slijetanje aviona sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom u Roterdam.

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da ne želi više da vidi holandskog ambasadora, koji nije u Turskoj, da se vrati na svoju funkciju.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan je nešto ranije osudio Holandiju nazivajući je "nacističkim i fašističkim ostacima", nakon što je Vlada te zemlje povukla dozvolu za šefa turske diplomatije Mevluta Čavušoglua da sleti na holandski aerodrom.

"Svojim holandskim kolegama smo poručili da će teška odluka protiv Turske i našeg društva u Holandiji dovesti do ozbiljnih posljedica u našim diplomatskim, političkim, ekonomskim i drugom odnosima", navodi se u saopštenju turskog Ministarstva spoljnih poslova.

Nešto ranije holandska policija nije dozvolila da turski ministar za pitanja porodice Fatma Betul Sajan Kaja uđe u turski konzulat u Roterdamu.

Izvor: Vijesti.ba

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Igor Belgija

12.03.2017 07:47

E sad cemo vam vratiti vase smece. Drago mi zbog taksista , malo mi zao zbog kebaba.

ODGOVORITE
Name

Dutch

12.03.2017 20:22

Pa ti i dalje jedi to smeće kod šiptara ali ti si toliko neintegrisan da ne znaš jezik i tako ne razlikuješ ko je ko.

Name

Re igor

12.03.2017 20:23

Igore samo ti jedi taj otrov ne boj se oni i žive od takvih.