ШПА: Алавес покварио дочек у Малаги - без Катаија!

Екипа Маурисија Пелегринија нанела пораз Малаги у првој утакмици домаћина под вођством новог тренера.  Алавесова магија у надокнади времена! И Камени се скаменио. . .  Александар Катаи одгледао меч с клупе, Ен Несири пропустио златну шансу да Малаги овери опстанак у Примери, па онда жестоко кажњен - 2:1.

Фудбал 11.03.2017 | 22:20
ШПА: Алавес покварио дочек у Малаги - без Катаија!
Алавес је остварио једну од најслађих победа ове сезоне.

У одсуству "пробуђеног" Александра Катаија, који је у прошлом колу донео бод против Севиље, баскијски клуб савладао је Малагу, у њеном првом мечу под вођством новог тренера - Мичела, наследника Хуанде Рамоса и Марсела Ромера.

Гол одлуке "пао" је у првом минуту надокнаде времена, након ударца Едгара Мендеза, за коначних:

МАЛАГА - АЛАВЕС 1:2 (0:1)

Гости су први пут повели у 39. минуту, ударцем Зухаира Федала после корнера, са ивице петерца. Домаћи су изједначили голом Хуана Карлоса у 71. минуту, после "дубинске" лопте Шарлеса из средине, а моменат одлуке био је ударац Мендеза, који је претходно дриблингом прошао поред Луиса Ернандеза.

Катаи је цео меч одгледао са клупе, док име Ненада Крстичића није било уписано у протокол.

Алавес је овом победом доспео на десету позицију, са два бода и две одигране утакмице више од Селте, која је 11. Са друге стране, Малага ће аследеће коло дочекати (у најбољем случају) на 15. позицији.

Малагин брод тоне хаотично, док Алавесов плови сигурно у мирним водама!

Ни то што су чак 20 минута имали играча мање и у том периоду трпели страшан притисак Малагиних играча, није сметао фудбалерима Алавеса да насред Росаледе узму три бода и то у надокнади времена - 2:1.

И када се све сабере и одузме, Алавес је апсолутно заслужено узео цео плен и ривалу из Андалузије нанео четврти узастопни лигашки пораз. Који ће унети озбиљан немир у редове некадашњег учесника Лиге шампиона. Јер, од опасне зоне дели их само седам бодова, с тим што Гранада има меч мање. 

Александар Катаи је победу свог тима одгледао са клупе за резервне играче. Али, у ситуацији где је стрелац првог гола, дефанзивац Зухаир Федал отишао на раније тушитање због другог жутог картона, није могао да изискује такву опцију. Плус, само минут раније Малага је изједначила резултат преко Хуана Карлоса, због чега се Маурисио Пелегриноодлучио да у игру пошаље дефанзивца Родрига Елија. Испоставило се касније да је направио одличан потез. 

Алавес се фантастично снашао у ситуацији с хендикепом и нанео тежак ударац противнику. А за све је био заслужан Едгар Мендез, који се нашао усамљен у шеснаестерцу Малаге, где је добио лепу асистенцију од  Дејверсона! Мендезов убилачки инстикт довео је до тога да лопта оде у доњи десни угао, због чега се и чувени голман Идрис Камени - скаменио. 

Алавес је тако убележио први тријумф на Росаледи у 21. веку! И то тријумф вредан пловидбе у мирним водама. 

ПРИМЕРА - 27. коло:

Петак:

Еспањол - Лас Палмас 4:3 (2:1)
/Лопез 1, Морено 45+1, Пјати 53 пенал, Хурадо 74 – Лемос 31, 49, Гарсија 84/

Субота:

Валенсија – Хихон 1:1 (0:0)

/Мунир 85 - Чоп 60/

Севиља – Леганес 1:1 (1:1)
/Јоветић 43 - Пирес 3/

Малага – Алавес 1:2 (0:1)
/Карлос 71 - Федал 39, Мендез 90+1/

20.45: Гранада – Атлетико

Недеља:

12.00: Реал Сосиједад – Атлетик Билбао
16.15: Депортиво – Барселона
18.30: Селта – Виљареал
20.45: Реал – Бетис

Понедељак:

20.45 Осасуна – Еибар

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар