ŠPA: Alaves pokvario doček u Malagi - bez Kataija!

Ekipa Maurisija Pelegrinija nanela poraz Malagi u prvoj utakmici domaćina pod vođstvom novog trenera.  Alavesova magija u nadoknadi vremena! I Kameni se skamenio. . .  Aleksandar Katai odgledao meč s klupe, En Nesiri propustio zlatnu šansu da Malagi overi opstanak u Primeri, pa onda žestoko kažnjen - 2:1.

Fudbal 11.03.2017 | 22:20
ŠPA: Alaves pokvario doček u Malagi - bez Kataija!
Alaves je ostvario jednu od najslađih pobeda ove sezone.

U odsustvu "probuđenog" Aleksandra Kataija, koji je u prošlom kolu doneo bod protiv Sevilje, baskijski klub savladao je Malagu, u njenom prvom meču pod vođstvom novog trenera - Mičela, naslednika Huande Ramosa i Marsela Romera.

Gol odluke "pao" je u prvom minutu nadoknade vremena, nakon udarca Edgara Mendeza, za konačnih:

MALAGA - ALAVES 1:2 (0:1)

Gosti su prvi put poveli u 39. minutu, udarcem Zuhaira Fedala posle kornera, sa ivice peterca. Domaći su izjednačili golom Huana Karlosa u 71. minutu, posle "dubinske" lopte Šarlesa iz sredine, a momenat odluke bio je udarac Mendeza, koji je prethodno driblingom prošao pored Luisa Ernandeza.

Katai je ceo meč odgledao sa klupe, dok ime Nenada Krstičića nije bilo upisano u protokol.

Alaves je ovom pobedom dospeo na desetu poziciju, sa dva boda i dve odigrane utakmice više od Selte, koja je 11. Sa druge strane, Malaga će asledeće kolo dočekati (u najboljem slučaju) na 15. poziciji.

Malagin brod tone haotično, dok Alavesov plovi sigurno u mirnim vodama!

Ni to što su čak 20 minuta imali igrača manje i u tom periodu trpeli strašan pritisak Malaginih igrača, nije smetao fudbalerima Alavesa da nasred Rosalede uzmu tri boda i to u nadoknadi vremena - 2:1.

I kada se sve sabere i oduzme, Alaves je apsolutno zasluženo uzeo ceo plen i rivalu iz Andaluzije naneo četvrti uzastopni ligaški poraz. Koji će uneti ozbiljan nemir u redove nekadašnjeg učesnika Lige šampiona. Jer, od opasne zone deli ih samo sedam bodova, s tim što Granada ima meč manje. 

Aleksandar Katai je pobedu svog tima odgledao sa klupe za rezervne igrače. Ali, u situaciji gde je strelac prvog gola, defanzivac Zuhair Fedal otišao na ranije tušitanje zbog drugog žutog kartona, nije mogao da iziskuje takvu opciju. Plus, samo minut ranije Malaga je izjednačila rezultat preko Huana Karlosa, zbog čega se Maurisio Pelegrinoodlučio da u igru pošalje defanzivca Rodriga Elija. Ispostavilo se kasnije da je napravio odličan potez. 

Alaves se fantastično snašao u situaciji s hendikepom i naneo težak udarac protivniku. A za sve je bio zaslužan Edgar Mendez, koji se našao usamljen u šesnaestercu Malage, gde je dobio lepu asistenciju od  Dejversona! Mendezov ubilački instikt doveo je do toga da lopta ode u donji desni ugao, zbog čega se i čuveni golman Idris Kameni - skamenio. 

Alaves je tako ubeležio prvi trijumf na Rosaledi u 21. veku! I to trijumf vredan plovidbe u mirnim vodama. 

PRIMERA - 27. kolo:

Petak:

Espanjol - Las Palmas 4:3 (2:1)
/Lopez 1, Moreno 45+1, Pjati 53 penal, Hurado 74 – Lemos 31, 49, Garsija 84/

Subota:

Valensija – Hihon 1:1 (0:0)

/Munir 85 - Čop 60/

Sevilja – Leganes 1:1 (1:1)
/Jovetić 43 - Pires 3/

Malaga – Alaves 1:2 (0:1)
/Karlos 71 - Fedal 39, Mendez 90+1/

20.45: Granada – Atletiko

Nedelja:

12.00: Real Sosijedad – Atletik Bilbao
16.15: Deportivo – Barselona
18.30: Selta – Viljareal
20.45: Real – Betis

Ponedeljak:

20.45 Osasuna – Eibar

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar