ПЛ добија штоперски тандем од 73 године, а Џон Тери ће бити његов млађи дио?!

Ако одлучи да напусти Челси, легендарни дефанзивац већ има први позив!

Фудбал 13.03.2017 | 16:30
ПЛ добија штоперски тандем од 73 године, а Џон Тери ће бити његов млађи дио?!
Прошлог лета се Челси смиловао и задржао Џона Терија у клубу како би испоштовао његов статус клупске легенде, али је извесно да се то наредног лета неће десити и да ће Тери после 22 године у клубу и 19 професионалних сезона у Премијер лиги, коначно напустити табор Плаваца.

Доласком Антонија Контеа, Тери је изгубио место стартера, а преласком на формацију са тројицом играча у последњој линији, потпуно је изгубио место у тиму. Одиграо је само пет мечева у Премијер лиги ове сезоме, Конте више верује Давиду Луизу, Аспиликуети, Кејхилу и Зуми, а очекује се долазак још једног штопера наредног лета. Терију тада истиче уговор и неће му бити понуђен нови без обзира на све што је урадио за клуб. Као у случају Френка Лампарда.

Тери је раније истицао да жели да настави да игра фудбал и да не би волео да у Енглеској игра за било који други клуб осим Челсија. Има богате понуде из Кине и МЛС лиге, али му се нада и један премијерлигаш. Још у јануару је Тони Пјулис покушавао да доведе Терија у ВБА али није успео.

„Увек сам га сматрао одличним играчем. Јануарско интересовање је било само испитивање ситуације да видимо хоће ли да мења клуб или не. Међутим, није било званичне понуде већ смо само опипавали пулс. Он је био само један од играча о којима смо размишљали. Ако наредног лета буде доступан, можемо да седнемо, да видимо шта добијамо и онда ћемо одлучити“, истиче менаџер Вест Брома.

Иако има 36 година, Тери би се добро уклопио у ВБА и Пјулисов дефанзивни стил игре који се осланаја на снажне и искусно одбрамбене играче. И прекиде. Пјулис воли искусне играче, а Теријво искуство је огромно и значило би тиму из Бирмингема.

Усоталом, стандадрани штопер ВБА је Гарет Меколи. Овај ветеран из Северне Ирске има 37 година и најстарији је играч у пољу у Премијер лиги, али је незамењив код Пјулиса. Уз голмана Фостера и нападача Рондона је једини играч ВБА који је до сада одиргао свих 27 мечева у Премијер лиги ове сезоне. И не само то, већ је дао и шест голова што је феноменалан учинак. Пјулис је већ најавио да ће му понудити нови уговор. У том случају би Тери био млађи део штоперског тандема. Сигурно се не би осећао истрошеним у тандему са Меколијем...  

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар