PL dobija štoperski tandem od 73 godine, a Džon Teri će biti njegov mlađi dio?!

Ako odluči da napusti Čelsi, legendarni defanzivac već ima prvi poziv!

Fudbal 13.03.2017 | 16:30
PL dobija štoperski tandem od 73 godine, a Džon Teri će biti njegov mlađi dio?!
Prošlog leta se Čelsi smilovao i zadržao Džona Terija u klubu kako bi ispoštovao njegov status klupske legende, ali je izvesno da se to narednog leta neće desiti i da će Teri posle 22 godine u klubu i 19 profesionalnih sezona u Premijer ligi, konačno napustiti tabor Plavaca.

Dolaskom Antonija Kontea, Teri je izgubio mesto startera, a prelaskom na formaciju sa trojicom igrača u poslednjoj liniji, potpuno je izgubio mesto u timu. Odigrao je samo pet mečeva u Premijer ligi ove sezome, Konte više veruje Davidu Luizu, Aspilikueti, Kejhilu i Zumi, a očekuje se dolazak još jednog štopera narednog leta. Teriju tada ističe ugovor i neće mu biti ponuđen novi bez obzira na sve što je uradio za klub. Kao u slučaju Frenka Lamparda.

Teri je ranije isticao da želi da nastavi da igra fudbal i da ne bi voleo da u Engleskoj igra za bilo koji drugi klub osim Čelsija. Ima bogate ponude iz Kine i MLS lige, ali mu se nada i jedan premijerligaš. Još u januaru je Toni Pjulis pokušavao da dovede Terija u VBA ali nije uspeo.

„Uvek sam ga smatrao odličnim igračem. Januarsko interesovanje je bilo samo ispitivanje situacije da vidimo hoće li da menja klub ili ne. Međutim, nije bilo zvanične ponude već smo samo opipavali puls. On je bio samo jedan od igrača o kojima smo razmišljali. Ako narednog leta bude dostupan, možemo da sednemo, da vidimo šta dobijamo i onda ćemo odlučiti“, ističe menadžer Vest Broma.

Iako ima 36 godina, Teri bi se dobro uklopio u VBA i Pjulisov defanzivni stil igre koji se oslanaja na snažne i iskusno odbrambene igrače. I prekide. Pjulis voli iskusne igrače, a Terijvo iskustvo je ogromno i značilo bi timu iz Birmingema.

Usotalom, standadrani štoper VBA je Garet Mekoli. Ovaj veteran iz Severne Irske ima 37 godina i najstariji je igrač u polju u Premijer ligi, ali je nezamenjiv kod Pjulisa. Uz golmana Fostera i napadača Rondona je jedini igrač VBA koji je do sada odirgao svih 27 mečeva u Premijer ligi ove sezone. I ne samo to, već je dao i šest golova što je fenomenalan učinak. Pjulis je već najavio da će mu ponuditi novi ugovor. U tom slučaju bi Teri bio mlađi deo štoperskog tandema. Sigurno se ne bi osećao istrošenim u tandemu sa Mekolijem...  

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar