ЕП: Два злата и свјетски рекорд Зоране Аруновић! И екипно злато за Србију!

Зорана Аруновић је освојила златну медаљу и поставила нови светски рекорд на Европском првенству у Марибору. Злато и за нашу репрезентацију - Аруновић, Величковић и Миловановић!

Остали спортови 11.03.2017 | 20:00
ЕП: Два злата и свјетски рекорд Зоране Аруновић! И екипно злато за Србију!
Сјајан успех српских стрелкиња у Марибору!

Србија је освојила "дуплу круну" у такмичењу пиштољем за даме на Евопском првенству у Марибору, пошто се прво Зорана Аруновић окитила златом у појединачној конкуренцији, да би потом била део и екипе, уз Бобану Величковић и Јасмину Миловановић, која је репрезентацији донела још једно злато.

Аруновић је поставила европски и светски рекорд финала пошто је "упуцала" 246,9 кругова, док је другопласирана Олена Костевич (Украјина) имала 239,5.

Трећепласирана Соња Франке из Шпаније имала тек 218,9.

Величковићева се пласирала на 16., Миловановићева на 20. место, па је наш тим тријумфовао са чак шест кругова испред другопласираних Немица, које су такође постигле завидан резултат, и 11 више од бронзане селекције Русије, браниоца титуле.

Закључно са такмичењем пиштољем за даме Србија је за сада на ЕП у Марибору освојила девет медаља (три златне, пет сребрних и једну бронзану).

Зорана Аруновић се окитила појединачним златом са новим светским рекордом (246,9 кругова), а највише је допринела је што је наша национална селекција овим оружјем, у којој су уз њу гађале Бобана Величковић и Јасмина Миловановић, окитила екипном титулом.

Зорана Аруновић је у финалу блистала. 'Кривац' је што је борба за злато пиштољем била једна од досаднијих надметања за најсјајније одличје на шампионату у Марибору.

Кад је средином финала преузела вођство константно је увећавала предност над ривалкама. На крају финала је скупила огромних 7,4 круга више од другопласиране Олене Костевич (Украјина), која је бранила титулу.

Наша репрезентативка је феноменално финале завршила у великом стилу погодивши максималних 10,9 кругова у последњем хицу. Освојила је другу сениорску појединачну медаљу на Европским првенствима, после бронзе у Ђеру 2016.

Аруновићева је и најзаслужнија за екипну титулу Србије. Наш тим, вицешампионе са претходног ЕП, био је међу озбиљним фаворитима за одличје ваздушним пиштољем, што су девојке већ на почетку квалификација показале.

Зорана Аруновић је имала сјајну прву серију 99 кругова. Бобана Величковић и Јасмина Миловановић су довољно добро гађале да Србија брзо преузме вођство, које није испуштала до краја.

Већ после треће серије било је јасно да само велике грешке неког од српског трија могу да их помере са челне позиције, али ниједна није себи дозволила већи кикс и промене на врху није било.

Аруновићева је наставила у врло добром ритму и у квалификацијама заузела друго место са 389 кругова (један мање од првопласиране Боневе).

И преостале две наше такмичарке су заузеле позиције у првој трећини пласмана. Величковићева се пласирала на 16, Миловановићева на 20. место, па је наш тим тријумфовао са чак шест кругова испред другопласираних Немица, које су такође постигле завидан резултат, и 11 више од бронзане селекције Русије, браниоца титуле.

Заклњучно са такмичењем пиштољем за даме Србија је за сада на ЕП у Марибору освојила девет медаља (три златне, пет сребрних и једну бронзану).

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар