Човић: Очекивања су превелика, а буџет нам је премали!

Председник кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић апеловао је на навијаче клуба да не упадају у еуфорију, већ да пружају безрезервну подршку.

Кошарка 12.03.2017 | 13:45
Човић: Очекивања су превелика, а буџет нам је премали!
Српски и регионални шампион је у борби за завршницу у свим такмичењима у којима учествује, а реално је и да се пласира међу осам најбољих у Евролиги, у којој је у петак изгубила од Реала (98:68).

Екипа Црвене звезде се из Мадрида вратила у суботу у преподневним часовима, а већ у понедељак игра меч последњег 26.кола регуларног дела АБА лиге против Будућности

Два дана касније ‘црвено-бели’ путују у Милано где их очекује меч против Арманија, док следећег викенда почиње плеј-оф регионалног такмичења где ће Звезда имати предност домаћег терена.

"Пред нама је изузетно важан период са утакмицама у регионалној лиги на првом месту. То такмичење смо означили као наш највећи приоритет. Такмичење у Евролиги, представља надоградњу, али без било каквог оптерећења. Добро смо за сада одрадили овај део посла, а сада следе најважнији мечеви. Зато апелујем на наше навијаче да нам пруже подршку на предстојећим утакмицама Евролиге, а нарочито на полуфиналним утакмицама АБА лиге. Важно је да подсетим, колико је било тешко против Цедевите у Београду у првој утакмици полуфинала АБА лиге прошле сезоне. Зато је важно да добијемо велику подршку на свим предстојећим утакмицама АБА лиге и Евролиге", рекао је Човић.

У Евролиги, црвено-бели и даље, упркос поразу у Мадриду, слове за највеће изненађење тог такмичења.

"Делимично могу да разумем зашто је направљена еуфорија око наступа нашег тима у Евролиги. Али, морам да замолим све који желе добро нашем клубу да ту еуфорију изоставе, јер нам неће донети ништа добро! Превелика су очекивања, а буџет и оквири у којима радимо су премали! Зато молим све да нам пружају безрезервну подршку, да буду уз тим сада када је важно и да приче о евентуалним позицијама, некаквим противницима, плеј-офу и чак фајнал-фору Евролиге оставе по страни! Показали смо по ко зна који пут да знамо шта радимо, потребна нам је само искрена подршка у сваком смислу. Наша стратегија је већ позната – корак по корак, сигурно ка зацртаном циљу и то полако, реалном брзином, јер све што је пребрзо и еуфорично, на крају испадне кусо и лоше", закључио је Човић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар