Čović: Očekivanja su prevelika, a budžet nam je premali!

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović apelovao je na navijače kluba da ne upadaju u euforiju, već da pružaju bezrezervnu podršku.

Košarka 12.03.2017 | 13:45
Čović: Očekivanja su prevelika, a budžet nam je premali!
Srpski i regionalni šampion je u borbi za završnicu u svim takmičenjima u kojima učestvuje, a realno je i da se plasira među osam najboljih u Evroligi, u kojoj je u petak izgubila od Reala (98:68).

Ekipa Crvene zvezde se iz Madrida vratila u subotu u prepodnevnim časovima, a već u ponedeljak igra meč poslednjeg 26.kola regularnog dela ABA lige protiv Budućnosti

Dva dana kasnije ‘crveno-beli’ putuju u Milano gde ih očekuje meč protiv Armanija, dok sledećeg vikenda počinje plej-of regionalnog takmičenja gde će Zvezda imati prednost domaćeg terena.

"Pred nama je izuzetno važan period sa utakmicama u regionalnoj ligi na prvom mestu. To takmičenje smo označili kao naš najveći prioritet. Takmičenje u Evroligi, predstavlja nadogradnju, ali bez bilo kakvog opterećenja. Dobro smo za sada odradili ovaj deo posla, a sada slede najvažniji mečevi. Zato apelujem na naše navijače da nam pruže podršku na predstojećim utakmicama Evrolige, a naročito na polufinalnim utakmicama ABA lige. Važno je da podsetim, koliko je bilo teško protiv Cedevite u Beogradu u prvoj utakmici polufinala ABA lige prošle sezone. Zato je važno da dobijemo veliku podršku na svim predstojećim utakmicama ABA lige i Evrolige", rekao je Čović.

U Evroligi, crveno-beli i dalje, uprkos porazu u Madridu, slove za najveće iznenađenje tog takmičenja.

"Delimično mogu da razumem zašto je napravljena euforija oko nastupa našeg tima u Evroligi. Ali, moram da zamolim sve koji žele dobro našem klubu da tu euforiju izostave, jer nam neće doneti ništa dobro! Prevelika su očekivanja, a budžet i okviri u kojima radimo su premali! Zato molim sve da nam pružaju bezrezervnu podršku, da budu uz tim sada kada je važno i da priče o eventualnim pozicijama, nekakvim protivnicima, plej-ofu i čak fajnal-foru Evrolige ostave po strani! Pokazali smo po ko zna koji put da znamo šta radimo, potrebna nam je samo iskrena podrška u svakom smislu. Naša strategija je već poznata – korak po korak, sigurno ka zacrtanom cilju i to polako, realnom brzinom, jer sve što je prebrzo i euforično, na kraju ispadne kuso i loše", zaključio je Čović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar