ПЛ БиХ: Мршаво и драматично! Радник ''окренуо'' Слободу!

У претпосљедњем 21. колу Премијер лиге Босне и Херцеговине на шест утакмица постигнуто је само седам голова. Побједе водећих, Крупа осигурала Лигу за првака, преокрет Радника.

Фудбал 11.03.2017 | 19:00
ПЛ БиХ: Мршаво и драматично! Радник ''окренуо'' Слободу!
Црногорска лига је уз шампионат Албаније једна од најнеефикаснијих у Европи, а њиховим стопама чини се да су кренули и фудбалери из Премијер лиге БиХ, барем кад су у питању суботње утакмице претпосљедњег кола.

На шест сусрета виђено је скромних седам погодака, и то на "Кошеву"  (два), на бијељинском Градском стадиону три, те по један у Добој Какњу и Бањалуци.

Сарајево је у дербију кола савладало Широки Бријег (2:0) погоцима Анела Хебибовића и Саше Новаковића и гурнуло екипу са "Пецаре" у Лигу за опстанак.

Актуелни шампион Зрињски је минималцем славио против Младости у Добој Какњу (0:1) захваљујући голу већ на самом почетку утакмице. Стријелац је био Оливер Петрак.

Голом Асима Зеца у 56. минуту меча у Бијељини, Радник је губио од Слободе, али су изабраници бањалучког стручњака Владе Јагодића у посљедњих 15 минута примили два гола и остали кратких рукава у Семберији.

Најприје је волеј ударцем са 20 метара изједначио Филип Стојановић, да би у судијској надокнади исти играч поново ухватио волеј који је завршио на пречки, а одбијанац у мрежу главом спровео Марко Обрадовић за побједу Бијељинаца.



Ипак, Тузлаци нису остали без пласмана у Лигу за шампиона што значи и аутоматски опстанак, баш као и Крупа, која је домаћим ремијем против Челика (0:0) прекинула негативну серију од три узастопна пораза.

"Нула" је била "већ виђена" и у Бањалуци, гдје је Металеге био близу ремија против Жељезничара, али је Зајко Зеба у 89. минуту послије акције Мирослава Стевановића погодио мрежу јајачких "краљева" и осигурао нова три бода.

Најнепопуларнији резултат 0:0 био је исход дуела Олимпика и Витеза на "Отоци", али су "вукови" наступили у веома занимљивој опреми.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 21. КОЛО:

Олимпик - Витез 0:0

Сарајево - Широки Бријег 2:0 (1:0)
/Хеббовић 7, Новаковић /

Радник - Слобода 2:1 (0:0)
/Стојановић 77, Обрадовић 90 - Зец 56/

Металеге-БСИ - Жељезничар 0:1 (0:0)
/Зеба 89/

Младост - Зрињски 0:1 (0:0)
/Петрак 10/

Крупа - Челик 0:0

ТАБЕЛА: Зрињски 45, Сарајево 43, Жељезничар 41, Радник 37, Слобода 32, Крупа 31, Широки Бријег 27, Младост 25, Витез 22, Металеге БСИ 18, Челик 12, Олимпик 9.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар