PL BiH: Mršavo i dramatično! Radnik ''okrenuo'' Slobodu!

U pretposljednjem 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na šest utakmica postignuto je samo sedam golova. Pobjede vodećih, Krupa osigurala Ligu za prvaka, preokret Radnika.

Fudbal 11.03.2017 | 19:00
PL BiH: Mršavo i dramatično! Radnik ''okrenuo'' Slobodu!
Crnogorska liga je uz šampionat Albanije jedna od najneefikasnijih u Evropi, a njihovim stopama čini se da su krenuli i fudbaleri iz Premijer lige BiH, barem kad su u pitanju subotnje utakmice pretposljednjeg kola.

Na šest susreta viđeno je skromnih sedam pogodaka, i to na "Koševu"  (dva), na bijeljinskom Gradskom stadionu tri, te po jedan u Doboj Kaknju i Banjaluci.

Sarajevo je u derbiju kola savladalo Široki Brijeg (2:0) pogocima Anela Hebibovića i Saše Novakovića i gurnulo ekipu sa "Pecare" u Ligu za opstanak.

Aktuelni šampion Zrinjski je minimalcem slavio protiv Mladosti u Doboj Kaknju (0:1) zahvaljujući golu već na samom početku utakmice. Strijelac je bio Oliver Petrak.

Golom Asima Zeca u 56. minutu meča u Bijeljini, Radnik je gubio od Slobode, ali su izabranici banjalučkog stručnjaka Vlade Jagodića u posljednjih 15 minuta primili dva gola i ostali kratkih rukava u Semberiji.

Najprije je volej udarcem sa 20 metara izjednačio Filip Stojanović, da bi u sudijskoj nadoknadi isti igrač ponovo uhvatio volej koji je završio na prečki, a odbijanac u mrežu glavom sproveo Marko Obradović za pobjedu Bijeljinaca.



Ipak, Tuzlaci nisu ostali bez plasmana u Ligu za šampiona što znači i automatski opstanak, baš kao i Krupa, koja je domaćim remijem protiv Čelika (0:0) prekinula negativnu seriju od tri uzastopna poraza.

"Nula" je bila "već viđena" i u Banjaluci, gdje je Metalege bio blizu remija protiv Željezničara, ali je Zajko Zeba u 89. minutu poslije akcije Miroslava Stevanovića pogodio mrežu jajačkih "kraljeva" i osigurao nova tri boda.

Najnepopularniji rezultat 0:0 bio je ishod duela Olimpika i Viteza na "Otoci", ali su "vukovi" nastupili u veoma zanimljivoj opremi.

PREMIJER LIGA BIH - 21. KOLO:

Olimpik - Vitez 0:0

Sarajevo - Široki Brijeg 2:0 (1:0)
/Hebbović 7, Novaković /

Radnik - Sloboda 2:1 (0:0)
/Stojanović 77, Obradović 90 - Zec 56/

Metalege-BSI - Željezničar 0:1 (0:0)
/Zeba 89/

Mladost - Zrinjski 0:1 (0:0)
/Petrak 10/

Krupa - Čelik 0:0

TABELA: Zrinjski 45, Sarajevo 43, Željezničar 41, Radnik 37, Sloboda 32, Krupa 31, Široki Brijeg 27, Mladost 25, Vitez 22, Metalege BSI 18, Čelik 12, Olimpik 9.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar