Јањић одустао од предсједничке трке

Председник Активне Србије Душан Јањић изјавио је да је одустао од најављене председничке кандидатуре.

Србија 11.03.2017 | 14:37
Јањић одустао од предсједничке трке
Како каже, странка на чијем је челу не може да издржи предизборну трку у постојећим условима.

На конференцији за новинаре, Јањић је рекао да је Активна Србија имала велики број такозваних сигурних гласова али да је страх код многих људи био јако велики да би заиста и потписали кандидатуру.

Јањић је рекао да је и пре најаве кандидатуре знао да не може да победи, већ је покушао да се кандидује да би добио већу присутност у медијима, али да је у том процесу сазнао неке ствари које су "забрињавајуће и отрежњујуће".

Јањић је оценио да ће се избори одржати у атмосфери и психози ванредног стања и да је то нешто у чему он не жели да учествује.

Он је рекао да је закључио и да у српском друштву нема довољно места за странку социјалдемократског усмерења, јер је пуно организација које се тако зову али које својим активностима опструирају ту идеју.

"Не можемо проћи само са идејом социјалдемократије, јер то грађани не прихватају, немојте да се лажемо", рекао је Јањић и додао да Активна Србија наставља припреме за учешће на наредним парламентарним изборима, за које је уверен да ће се одржати врло брзо након председничких.

Јањић се заузео и за измене изборних закона који се тичу регистрације странке и услова за учешће на изборима и оценио да, док се то не догоди, Србија неће бити вишестраначка демократија у пуном смислу те речи.

"Ово су избори о влади, јер се мање више зна ко ће да победи на председничким изборима. Због тога су ови избори о томе ко ће да преузме извршну власт... Нећемо пристати да се нова влада формира реконструкцијом, бићу јасан, под утицајем Москве и након повратка неких људи чији је повратак проблематичан", рекао је Јањић.

Јањић је рекао да се Активна Србија неће изјашњавати о евентуалној подршци било којем кандидату у првом кругу председничких избора, али да ће позвати своје чланове да изађу на изборе. У случају да буде другог круга, о евентуалној подршци одлучиће накнадно.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

У ПРАВУ СИ ЈАЊИЋУ

11.03.2017 14:33

НИСУ ТО ИЗБОРИ ПОШТЕЊА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

11.03.2017 14:45

Господине то вам је једини реалан избор. Вуциц це висе добити гласова од свих осталих заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

11.03.2017 21:41

Одустани и од аналитике ниси ти ни за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоле

12.03.2017 17:44

А шта одустао?Баш ми је драго.

ОДГОВОРИТЕ