Одбојкаши "Радника" на трећем мјесту

Одбојкаши Радника завршили су на трећем мјесту лигашки дио такмичења Премијер лиге БиХ, што је за један степеник боље него претходне године. Овог викенда на програму је финални турнир Купа БиХ, на којем послије двије године, неће бити Бијељинаца.

Република Српска 11.03.2017 | 07:04
Одбојкаши "Радника" на трећем мјесту
Међутим, паузу у првенству Радник ће искористити да се што боље спреми за почетак плеј офа, у којем се састају са Јединством из Брчког. Прва утакмица четвртине финала плеј офа игра се у Брчком, док ће друга, и евентуално трећа утакмица бити одиграна у Бијељини. 

"Задовољни смо учињеним у досадашњем дијелу првенства гдје смо остварили зацртано, а то је пласман међју најбоље три екипе пред почетак плеј офа. Осим пораза од Модриче у Купу гдје смо играли у изузетно ослабљеном саставу, остварено у овој сезони је онако како смо планирали. У пун тренажни процес након повреда, полако се враћају Бране Станишић, Дејан Јоцић и Анто Оршолић, и сви на тренинзима дају максимум како би спремно дочекали прву утакмицу против Јединства у којој смо фаворити", рекао је тренер Радника Дарко Манојловић.

"С обзиром да не играмо завршни турнир Купа БиХ, договорили смо да одиграмо пријатељску утакмицу против суперлигаша Србије и наших спортских пријатеља, Спартака из Љига, што ће бити одлична провјера. Утакмица против прошлогодишњих освајача Балканског купа клубова одиграће се у Љигу у суботу са почетком у 14 часова. Пробаћемо да у току следеће седмице договоримо још један пријатељски меч, и тако максимално спремни дочекамо утакмицу против Јединства, 11. марта у Брчком", додао је Манојловић. 

Играчи истичу да су тренинзи након посљедње утакмице против Гацка мало јачег интензитета, али да ништа није тешко с обзиром да се само на такав начин може доћи до врхунских резултата. 

"Тренинзи су изузетно напорни, али такви управо и треба да буду ако желимо да направимо добар резултат. Покушаћемо да идемо корак по корак, а први степеник је Јединство, екипа коју смо добили два пута у првенству. Респектујемо их и цијенимо, али сматрамо да смо квалитетнија екипа, што ћемо покушати да покажемо на терену", рекао је Душан Перишић организатор игре екипе из Семберије. 

Један од оних који је у посљедњих годину дана постао играч без кога се игра Радника не може замислити, примач Александар Ђурић, каже да је екипа спремна на све изазове. 

"Ми смо у 2017. години савладали све противнике осим шампионске екипе Младости. Играмо са доста више сигурности и самопоуздања у односу на први дио сезоне. Велике заслуге за то припадају Анти Оршолићу који игра на позицији либера, и који се сјајно уклопио у нашу екипу. Тренери Дарко Манојловић, Милан Ђуричић и Миодраг Милићевић дају све од себе да нас што боље спреме за изазове који нас очекују, а ми се трудимо да испунимо све што се од нас тражи", завршава Ђурић. 

Радник је у овој сезони остварио 13 побједа на 18 одиграних мечева. 11. марта почиње завршна борба за шампиона Босне и Херцеговине, а Радник ће играти против Јединства. Узвратна утакмица на програму је 17. марта у Бијељини, и евентуално трећа 18. марта такође у Бијељини. 

(ИнфоБН)
(Фото: ИнфоБН)

Коментари / 0

Оставите коментар