Odbojkaši "Radnika" na trećem mjestu

Odbojkaši Radnika završili su na trećem mjestu ligaški dio takmičenja Premijer lige BiH, što je za jedan stepenik bolje nego prethodne godine. Ovog vikenda na programu je finalni turnir Kupa BiH, na kojem poslije dvije godine, neće biti Bijeljinaca.

Republika Srpska 11.03.2017 | 07:04
Odbojkaši "Radnika" na trećem mjestu
Međutim, pauzu u prvenstvu Radnik će iskoristiti da se što bolje spremi za početak plej ofa, u kojem se sastaju sa Jedinstvom iz Brčkog. Prva utakmica četvrtine finala plej ofa igra se u Brčkom, dok će druga, i eventualno treća utakmica biti odigrana u Bijeljini. 

"Zadovoljni smo učinjenim u dosadašnjem dijelu prvenstva gdje smo ostvarili zacrtano, a to je plasman međju najbolje tri ekipe pred početak plej ofa. Osim poraza od Modriče u Kupu gdje smo igrali u izuzetno oslabljenom sastavu, ostvareno u ovoj sezoni je onako kako smo planirali. U pun trenažni proces nakon povreda, polako se vraćaju Brane Stanišić, Dejan Jocić i Anto Oršolić, i svi na treninzima daju maksimum kako bi spremno dočekali prvu utakmicu protiv Jedinstva u kojoj smo favoriti", rekao je trener Radnika Darko Manojlović.

"S obzirom da ne igramo završni turnir Kupa BiH, dogovorili smo da odigramo prijateljsku utakmicu protiv superligaša Srbije i naših sportskih prijatelja, Spartaka iz Ljiga, što će biti odlična provjera. Utakmica protiv prošlogodišnjih osvajača Balkanskog kupa klubova odigraće se u Ljigu u subotu sa početkom u 14 časova. Probaćemo da u toku sledeće sedmice dogovorimo još jedan prijateljski meč, i tako maksimalno spremni dočekamo utakmicu protiv Jedinstva, 11. marta u Brčkom", dodao je Manojlović. 

Igrači ističu da su treninzi nakon posljednje utakmice protiv Gacka malo jačeg intenziteta, ali da ništa nije teško s obzirom da se samo na takav način može doći do vrhunskih rezultata. 

"Treninzi su izuzetno naporni, ali takvi upravo i treba da budu ako želimo da napravimo dobar rezultat. Pokušaćemo da idemo korak po korak, a prvi stepenik je Jedinstvo, ekipa koju smo dobili dva puta u prvenstvu. Respektujemo ih i cijenimo, ali smatramo da smo kvalitetnija ekipa, što ćemo pokušati da pokažemo na terenu", rekao je Dušan Perišić organizator igre ekipe iz Semberije. 

Jedan od onih koji je u posljednjih godinu dana postao igrač bez koga se igra Radnika ne može zamisliti, primač Aleksandar Đurić, kaže da je ekipa spremna na sve izazove. 

"Mi smo u 2017. godini savladali sve protivnike osim šampionske ekipe Mladosti. Igramo sa dosta više sigurnosti i samopouzdanja u odnosu na prvi dio sezone. Velike zasluge za to pripadaju Anti Oršoliću koji igra na poziciji libera, i koji se sjajno uklopio u našu ekipu. Treneri Darko Manojlović, Milan Đuričić i Miodrag Milićević daju sve od sebe da nas što bolje spreme za izazove koji nas očekuju, a mi se trudimo da ispunimo sve što se od nas traži", završava Đurić. 

Radnik je u ovoj sezoni ostvario 13 pobjeda na 18 odigranih mečeva. 11. marta počinje završna borba za šampiona Bosne i Hercegovine, a Radnik će igrati protiv Jedinstva. Uzvratna utakmica na programu je 17. marta u Bijeljini, i eventualno treća 18. marta takođe u Bijeljini. 

(InfoBN)
(Foto: InfoBN)

Komentari / 0

Ostavite komentar