Монографија у ћаст Драгана Николића

У суботу се навршава годину дана од смрти глумачког барда Драгана Гаге Николића, а поводом тога у „Атељеу 212” представљена је монографија у његову част.

Забава 10.03.2017 | 21:57
Монографија у ћаст Драгана Николића
Супруга покојног глумца Милена Дравић због здравствених проблема није могла да дође и поздрави њихове пријатеље и колеге, али је емотивним писмом расплакала све у сали.
 
- Хвала свим личностима које су му посветиле драгоцене прилоге. Хвала Радмили Станковић и Горанки Матић, које су максимално уложиле себе да се осмисли једна дивна монографија, једна изузетна књига. Књига која ће, верујем, много значити младима јер је и сведочанство како се наш глумачки посао ради часно, квалитетно, како се и живи и воли када се хоће, а како је то Драган и чинио током своје каријере. Болест ме је онемогућила да будем са свима вама, да вам се лично обратим, али упућујући вам ове искрене речи пуним срцем делим са вама овај тренутак радости. Воли вас ваша Милена Дравић - написала је Дравићева.

Монографију су исписали редитељи који су сарађивали са Драганом, драматурзи, критичари, сценаристи и писци. Сви се слажу у томе да је Драган био велики шармер, увек спреман да се нашали, али најчешће на свој рачун, те да никада није бирао грубе речи док се обраћао другима. О великој љубави између Милене и Драгана исписани су посебни дијелови књиге.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДрАган

13.03.2017 17:13

Шта се дешава са вама господо? Пише се ЧАСТ а не ћаст!

ОДГОВОРИТЕ