Monografija u ćast Dragana Nikolića

U subotu se navršava godinu dana od smrti glumačkog barda Dragana Gage Nikolića, a povodom toga u „Ateljeu 212” predstavljena je monografija u njegovu čast.

Zabava 10.03.2017 | 21:57
Monografija u ćast Dragana Nikolića
Supruga pokojnog glumca Milena Dravić zbog zdravstvenih problema nije mogla da dođe i pozdravi njihove prijatelje i kolege, ali je emotivnim pismom rasplakala sve u sali.
 
- Hvala svim ličnostima koje su mu posvetile dragocene priloge. Hvala Radmili Stanković i Goranki Matić, koje su maksimalno uložile sebe da se osmisli jedna divna monografija, jedna izuzetna knjiga. Knjiga koja će, verujem, mnogo značiti mladima jer je i svedočanstvo kako se naš glumački posao radi časno, kvalitetno, kako se i živi i voli kada se hoće, a kako je to Dragan i činio tokom svoje karijere. Bolest me je onemogućila da budem sa svima vama, da vam se lično obratim, ali upućujući vam ove iskrene reči punim srcem delim sa vama ovaj trenutak radosti. Voli vas vaša Milena Dravić - napisala je Dravićeva.

Monografiju su ispisali reditelji koji su sarađivali sa Draganom, dramaturzi, kritičari, scenaristi i pisci. Svi se slažu u tome da je Dragan bio veliki šarmer, uvek spreman da se našali, ali najčešće na svoj račun, te da nikada nije birao grube reči dok se obraćao drugima. O velikoj ljubavi između Milene i Dragana ispisani su posebni dijelovi knjige.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ДрАган

13.03.2017 17:13

Шта се дешава са вама господо? Пише се ЧАСТ а не ћаст!

ODGOVORITE