Тиња се излила, Сава у мањем порасту

Након тродневних обилних киша запријетили су локални водотоци на подручју Брчко дистрикта, нарочито ријека Тиња гдје су због изливања на неколико локација и више насеља у доњем току и даље заплављени сеоски путеви, оранице и засијане њиве, а од јутрос се вода, кажу у Цивилној заштити, ипак лагано повлачи.

Република Српска 10.03.2017 | 18:37
Тиња се излила, Сава у мањем порасту
„У насељу Дренава мјештанима смо обезбиједили чамац за снабдијевање, јер су одсјечени од  магистралног пута, а јутрос смо испоручили и нешто воде за пиће, те мање количине намирница. На неколико локација смо довезли пијесак и подијелили вреће, а пратимо стање и у приправности смо. За сада нема већих проблема и потребе за евакуацијом ни људи ни имовине“, рекао је координатор за ванредне ситуације у Цивилној заштити у Брчком Мирсад Хасанбашић.

За разлику од Брчког рјечице и потоци на подручју Градишке су у коритима. Сава и даље расте, али знатно спорије од претходних дана. Водостај је јутрос био 650 центиметара, а ноћас се очекује још један талас од пола метра забиљежен у Јасеновцу, саопштено је у општинској Цивилној заштити.  

Водостај Саве је и у Шамцу данас био испод коте ванредне одбране што иапк улива оптимизам с обзиром да се за наредне дане не најављују обилније падавине. 

БН телевизија 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

србин

10.03.2017 17:46

Колико су пара добили од ЕУ могли су Саву пребацити у ново корито.Ал мало мачку и телеча глава.

ОДГОВОРИТЕ