Tinja se izlila, Sava u manjem porastu

Nakon trodnevnih obilnih kiša zaprijetili su lokalni vodotoci na području Brčko distrikta, naročito rijeka Tinja gdje su zbog izlivanja na nekoliko lokacija i više naselja u donjem toku i dalje zaplavljeni seoski putevi, oranice i zasijane njive, a od jutros se voda, kažu u Civilnoj zaštiti, ipak lagano povlači.

Republika Srpska 10.03.2017 | 18:37
Tinja se izlila, Sava u manjem porastu
„U naselju Drenava mještanima smo obezbijedili čamac za snabdijevanje, jer su odsječeni od  magistralnog puta, a jutros smo isporučili i nešto vode za piće, te manje količine namirnica. Na nekoliko lokacija smo dovezli pijesak i podijelili vreće, a pratimo stanje i u pripravnosti smo. Za sada nema većih problema i potrebe za evakuacijom ni ljudi ni imovine“, rekao je koordinator za vanredne situacije u Civilnoj zaštiti u Brčkom Mirsad Hasanbašić.

Za razliku od Brčkog rječice i potoci na području Gradiške su u koritima. Sava i dalje raste, ali znatno sporije od prethodnih dana. Vodostaj je jutros bio 650 centimetara, a noćas se očekuje još jedan talas od pola metra zabilježen u Jasenovcu, saopšteno je u opštinskoj Civilnoj zaštiti.  

Vodostaj Save je i u Šamcu danas bio ispod kote vanredne odbrane što iapk uliva optimizam s obzirom da se za naredne dane ne najavljuju obilnije padavine. 

BN televizija 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

srbin

10.03.2017 17:46

Koliko su para dobili od EU mogli su Savu prebaciti u novo korito.Al malo mačku i teleča glava.

ODGOVORITE