Лазар Марковић жели назад: Одговара ми Клопов стил!

Играчи уживају, свиђа се и навијачима! „Пре тога, да помогнем Халу“, каже крилни нападач.

Фудбал 11.03.2017 | 10:00
Лазар Марковић жели назад: Одговара ми Клопов стил!
У Партизану и Бенфики навикао је да се бори за трофеје. У Ливерпулу - ах, у Ливерпулу - ту шансу није имао и с обзиром на то како послује великан са Енфилда неће је ни добити и ако се на лето врати, а сад се Лазар Марковић (23) налази у потпуно другачијој мисији. Доведен је у Хал пред крај зимског прелазог рока у намери да са Тигровима загребе - опстанак.

Делује да има чему да се нада. Екипа Марка Силве почела је да показује значе живота, игра на гол-више и нагоштава да има потенцијал да у завршници сезоне набаса на безбедну територију. А српски репрезентативац да потврди утисак како се из Спортинга (такође са позајмице) у Енглеску вратио јер има недовршеног посла.

„Тачно тако. Зато сам се вратио у Премијер лигу, да помогнем ово тиму и да му својим играма омогућим да стигне до циља који заслужује“, рекао је Марковић у интервју за Скај спорт. „Лепо је бити поново на теренима Премијер лиге. Ово је најјаче првенство на свету, баш сам срећан што сам опет његов део“.

Према његвој оцени, и те како има шанси за Хал.

„Да будем искрен, дошао сам како бих помогао екипи да опстане. Причао сам зимус са тренером, рекао ми је како види ситуацију у тиму и на тај начин ме је убедио да дођем. Даћу све од себе за добре резултате“, додао је популарни Маркец који још чека првенац у дресу новог клуба.

Можда га дочека у суботу од 16.00, кад на КЦОМ стадион стиже Свонси, директан конкурент у борби за очување статуса. Лабудови су чест бодова испред Хала и зато је победа императив за домаћина.

„Сваки бод у овој лиги је важан. Три поена из дуела са Свонсијем су битна, међутим, и Велшани сматрају да би са те утакмице могли да узму бодове. Видећемо шта ће се десити. Супер је што смо домаћини. Боље се осећамо кад играмо код куће. Слично је кад гостујемо, али је на нашем стадиону, ипак, лакше. Зато смо успешнији на свом буњишту“.

Крилни нападач је досад одиграо три премијерлигашка меч за Хал, из кога ће се - без обзира на учинак - завршетком сезоне вратити у Ливерпул, пошто је „везан“ уговором до 30. јуна 2017. С обзиром да улази у завршну годину сарадње логично је очекивати да раскрсти са позајмицама и да или остане на Енфилду или дефинитивно потражи нову средину.

„Прошле су скоро три године откако сам потписао за Ливерпул. Старији сам, зрелији и искуснији у односу на тај периоду, а детаљи који су се у међувремену десили могу да играју битну улогу у мом даљем фудбалском развоју. Још сам под уговором са Црвенима. Разговараћемо на лето и видећемо шта ће се десити. Мислим да ми одговара стил игре који Клоп форсира, али је једна ствар кад то питате мене, а друга кад питате тренера. У сваком случају, тај стил који је наметнуо одговара Ливерпулу, изгледа да се допада и навијачима, а чини ми се и да играчи уживају. Дакле, добро је свима“, додао је Лазар Марковић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар