Lazar Marković želi nazad: Odgovara mi Klopov stil!

Igrači uživaju, sviđa se i navijačima! „Pre toga, da pomognem Halu“, kaže krilni napadač.

Fudbal 11.03.2017 | 10:00
Lazar Marković želi nazad: Odgovara mi Klopov stil!
U Partizanu i Benfiki navikao je da se bori za trofeje. U Liverpulu - ah, u Liverpulu - tu šansu nije imao i s obzirom na to kako posluje velikan sa Enfilda neće je ni dobiti i ako se na leto vrati, a sad se Lazar Marković (23) nalazi u potpuno drugačijoj misiji. Doveden je u Hal pred kraj zimskog prelazog roka u nameri da sa Tigrovima zagrebe - opstanak.

Deluje da ima čemu da se nada. Ekipa Marka Silve počela je da pokazuje znače života, igra na gol-više i nagoštava da ima potencijal da u završnici sezone nabasa na bezbednu teritoriju. A srpski reprezentativac da potvrdi utisak kako se iz Sportinga (takođe sa pozajmice) u Englesku vratio jer ima nedovršenog posla.

„Tačno tako. Zato sam se vratio u Premijer ligu, da pomognem ovo timu i da mu svojim igrama omogućim da stigne do cilja koji zaslužuje“, rekao je Marković u intervju za Skaj sport. „Lepo je biti ponovo na terenima Premijer lige. Ovo je najjače prvenstvo na svetu, baš sam srećan što sam opet njegov deo“.

Prema njegvoj oceni, i te kako ima šansi za Hal.

„Da budem iskren, došao sam kako bih pomogao ekipi da opstane. Pričao sam zimus sa trenerom, rekao mi je kako vidi situaciju u timu i na taj način me je ubedio da dođem. Daću sve od sebe za dobre rezultate“, dodao je popularni Markec koji još čeka prvenac u dresu novog kluba.

Možda ga dočeka u subotu od 16.00, kad na KCOM stadion stiže Svonsi, direktan konkurent u borbi za očuvanje statusa. Labudovi su čest bodova ispred Hala i zato je pobeda imperativ za domaćina.

„Svaki bod u ovoj ligi je važan. Tri poena iz duela sa Svonsijem su bitna, međutim, i Velšani smatraju da bi sa te utakmice mogli da uzmu bodove. Videćemo šta će se desiti. Super je što smo domaćini. Bolje se osećamo kad igramo kod kuće. Slično je kad gostujemo, ali je na našem stadionu, ipak, lakše. Zato smo uspešniji na svom bunjištu“.

Krilni napadač je dosad odigrao tri premijerligaška meč za Hal, iz koga će se - bez obzira na učinak - završetkom sezone vratiti u Liverpul, pošto je „vezan“ ugovorom do 30. juna 2017. S obzirom da ulazi u završnu godinu saradnje logično je očekivati da raskrsti sa pozajmicama i da ili ostane na Enfildu ili definitivno potraži novu sredinu.

„Prošle su skoro tri godine otkako sam potpisao za Liverpul. Stariji sam, zreliji i iskusniji u odnosu na taj periodu, a detalji koji su se u međuvremenu desili mogu da igraju bitnu ulogu u mom daljem fudbalskom razvoju. Još sam pod ugovorom sa Crvenima. Razgovaraćemo na leto i videćemo šta će se desiti. Mislim da mi odgovara stil igre koji Klop forsira, ali je jedna stvar kad to pitate mene, a druga kad pitate trenera. U svakom slučaju, taj stil koji je nametnuo odgovara Liverpulu, izgleda da se dopada i navijačima, a čini mi se i da igrači uživaju. Dakle, dobro je svima“, dodao je Lazar Marković.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar