Јелена Јанковић: Било ми је мука од тениса, али сам тренирала послије меча поново!

Даме и господо, краљица драме је Јелена Јанковић. Најбоља српска тенисерка је победила после више од два сата победила на старту Индијан Велса, Американку Фалкони са 6:2, 3:6, 6:3.

Тенис 10.03.2017 | 18:40
Јелена Јанковић: Било ми је мука од тениса, али сам тренирала послије меча поново!
Не би Јелена била Јелена да навијачима не придружи бар мало драме. Против Фалконијеве је била изузетно борбена као што то увек и јесте и на крају је та борбеност морала да буде награђена.

"О, мој Боже! Прво, била сам веома нервозна. Нисам осећала своју игру најбоље, што су сви могли и да виде на терену. Али веома сам срећна што је овај меч имао срећан крај", рекла је Јанковићева.

Већ 16 година Јелена игра у Индијан Велсу. Први пут је у калифорнијској пустињи заиграла када је имала 16 година. Тада је добила вајлд карту. Пехар је у Калифорнији једном освојила, а једном је играла и финале.

"Све то ме чини старом", насмејала се Јелена и додала: "Волим да играм на овом турниру, вероватно је моје омиљено такмичење. Ово је велики турнир, али је опуштајуће бити овде. А и волим топло време.

Меч против Фалконијеве је био исцрпљујућ.

"Само сам се трудила да се борим за сваки поен и да се надам најбољем. На крају трећег сета било је мало боље, али још је то далеко од онога како могу да играм. После меча сам опет тренирала. Било ми је мука од тениса, али нисам добро ударала лоптицу против Фалконијеве, нисам се добро кретала, била сам несигурна."

Следећа Јеленина ривалка биће 12. костурашица Американка Венус Вилијемс. Њих две су до сада играле 13. пута и Српкиња води са 7:6 у међусобном скору. Последњи пут играле су 2015. у Хонг Конгу када је Џеј-Џеј славила са 6:4, 7:5.

"У прошлости смо имале неколико занимљивих мечева. Сестре Вилијемс су у прошлости извлачиле најбоље од мене. Захваљујући мечевима против њих, играла сам одличан тенис. Надам се да ћемо обе одиграти добро", рекла је Јелена.

Јанковићева је пре месец дана почела да сарађује са бившим светским бројем осам, Гиљермом Кањасом.

"Ново искуство за мене. Покушавамо да радимо на неким стварима. Али за мене је фрустрирајуће да радим добро на тренинзима, али да на мечевима то не могу да поновим", рекла је 51. тенисерка света.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар